• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 2. septembra noteikumi Nr. 312 "Kārtība un apmēri, kādos veicami maksājumi par dzīvokļa, mākslinieka darbnīcas un neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.1997., Nr. 218/219 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.313

Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 7.maija noteikumos nr.164 "Valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" statūti"

Vēl šajā numurā

05.09.1997., Nr. 218/219

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 312

Pieņemts: 02.09.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.312

Rīgā 1997.gada 2.septembrī (prot. nr. 49 10.§)

Kārtība un apmēri, kādos veicami maksājumi par dzīvokļa, mākslinieka darbnīcas un neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 73.5 un 73.6 pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību un apmērus, kādos veicami maksājumi par dzīvokļa, mākslinieka darbnīcas un neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai.

2. Maksa par dzīvokļa un mākslinieka darbnīcas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai sastāv no:

2.1. pirkuma maksas sertifikātos, kas tiek noteikta divu sertifikātu apmērā par vienu dzīvokļa vai mākslinieka darbnīcas kopējās platības kvadrātmetru;

2.2. maksas par dzīvojamās mājas sagatavošanu privatizācijai, kas tiek noteikta 20 latu apmērā par katru dzīvokli vai mākslinieka darbnīcu.

3. Maksa par neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai sastāv no:

3.1. maksas par neapdzīvojamās telpas novērtēšanu, kas noteikta 300 latu apmērā;

3.2. neapdzīvojamās telpas pirkuma maksas;

3.3. maksas par dzīvojamās mājas sagatavošanu privatizācijai, kas tiek noteikta 220 latu apmērā par katru neapdzīvojamo telpu;

3.4. maksas par Latvijas Hipotēku un zemes bankas pakalpojumiem naudas kontu apkalpošanā atbilstoši ekonomikas ministra apstiprinātajam tarifam.

4. Neapdzīvojamās telpas nomnieks maksu par neapdzīvojamās telpas novērtēšanu iemaksā Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas vai attiecīgās pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijas (turpmāk - privatizācijas komisija) norādītajā kontā.

5. Privatizācijas komisija pēc lēmuma pieņemšanas par dzīvokļa, mākslinieka darbnīcas vai neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai dzīvokļa īrniekam, mākslinieka darbnīcas vai neapdzīvojamās telpas nomniekam nosūta paziņojumu, kurā attiecīgi norāda:

5.1. dzīvokļa vai mākslinieka darbnīcas pirkuma maksu sertifikātos par dzīvokļa vai mākslinieka darbnīcas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai;

5.2. neapdzīvojamās telpas pirkuma maksu un pirmās iemaksas lielumu latos un sertifikātos par neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai, ja neapdzīvojamo telpu pērk uz nomaksu;

5.3. latos iemaksājamo summu par dzīvojamās mājas sagatavošanu privatizācijai;

5.4. Latvijas Hipotēku un zemes bankā iemaksājamo summu par bankas pakalpojumiem naudas kontu apkalpošanā;

5.5. kontu numurus maksājumu veikšanai latos un sertifikātos.

6. Dzīvokļa īrniekam, mākslinieka darbnīcas vai neapdzīvojamās telpas nomniekam mēneša laikā no paziņojuma saņemšanas dienas jāsamaksā paziņojumā norādītā summa latos un sertifikātos.

7. Pirkuma maksu par neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai var samaksāt uzreiz vai pirkt neapdzīvojamo telpu uz nomaksu, vienojoties ar privatizācijas komisiju par maksājumu termiņiem un kārtību.

8. Pērkot neapdzīvojamo telpu uz nomaksu, nomnieks iemaksā pirmo iemaksu ne mazāk kā 30 procentu apmērā no pirkuma maksas proporcionāli latu un sertifikātu daļai.

9. Ja neapdzīvojamā telpa līdz dzīvojamās mājas privatizācijai tiek pirkta uz nomaksu, privatizācijas komisija slēdz līgumu ar pircēju par neapdzīvojamās telpas ieķīlāšanu par labu valstij vai attiecīgajai pašvaldībai (pielikums) un nosaka ierobežojumus rīcībai ar neapdzīvojamās telpas īpašumu līdz dzīvojamās mājas privatizācijai. Minēto līgumu slēdz pēc tam, kad privatizācijas komisija ir saņēmusi no Latvijas Hipotēku un zemes bankas apstiprinājumu par pirmās iemaksas veikšanu.

10. Līgumā par neapdzīvojamās telpas īpašuma līdz dzīvojamās mājas privatizācijai ieķīlāšanu var noteikt gada procentu likmi, kas nedrīkst pārsniegt četrus procentus gadā no nesamaksātās pirkuma maksas daļas.

11. Pirkuma maksa par dzīvokļa, mākslinieka darbnīcas vai neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai un maksa par dzīvojamās mājas sagatavošanu privatizācijai ieskaitāma Latvijas Hipotēku un zemes bankā privatizācijas komisijas norādītajos kontos likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 67.pantā noteiktajā kārtībā.

12. Maksa par Latvijas Hipotēku uz zemes bankas pakalpojumiem naudas kontu apkalpošanā ieskaitāma Latvijas Hipotēku un zemes bankā privatizācijas komisijas norādītajos kontos.

13. Centrālā dzīvojamo māju privatizācijas komisija kontrolē, kā tiek veikti maksājumi par neapdzīvojamām telpām, kas nodotas īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai valsts dzīvojamās mājās, bet pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisija ( par neapdzīvojamām telpām, kas nodotas īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai pašvaldību dzīvojamās mājās.

14. Atzīt par spēku zaudējušiem:

14.1. Ministru kabineta 1996.gada 9.aprīļa noteikumus nr.145 "Kārtība, kādā veicami maksājumi par dzīvokļa nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 69., 135.nr.);

14.2. Ministru kabineta 1996.gada 6.augusta noteikumus nr.308 "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 9.aprīļa noteikumos nr.145 "Kārtība, kādā veicami maksājumi par dzīvokļa nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai"" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 135.nr.).

Ministru prezidents G.Krasts

Ekonomikas ministrs A.Sausnītis





Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!