• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Cietumu administrācijas reformu Par Valsts policijas priekšnieka dienesta ziņojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.1997., Nr. 210 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

22.08.1997., Nr. 210

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Par Cietumu administrācijas reformu

Vakar, 21.augustā, iekšlietu ministra Ziedoņa Čevera vadībā notika sanāksme par Cietumu administrācijas reformu un pāriešanu Tieslietu ministrijas pārraudzībā. Sanāksmē piedalījās IeM Cietumu administrācijas priekšnieks Vitolds Zahars un citas atbildīgas amatpersonas.

Cietumu administrācijas nodošana Tieslietu ministrijas pārraudzībā ir viena no prasībām, lai sekmīgi ritētu Latvijas integrācija Eiropas Savienībā. Ziedonis Čevers uzsvēra, ka reformas process notiek jauna budžeta gada veidošanas stadijā, tāpēc ir nepieciešams strādāt cieši kopā ar Tieslietu ministriju, lai pārejas laikā Cietumu administrācijas iestādes netiktu “novājinātas” un lai materiālās uzskaites un finansu lietas būtu pilnīgā kārtībā. Z.Čevers minēja, ka visām materiālām vērtībām, kuras ir IeM bilancē un ko šobrīd izmanto Cietumu administrācija, jābūt nodotām Tieslietu ministrijai. Ministrs minēja virkni uzdevumu, kas jārealizē Cietumu administrācijai šajā pārejas procesā, piemēram, normatīvo aktu izstrādem, kas reglamentētu ar reorganizāciju saistītos jautājumus. Jāturpina progresīvās kriminālsoda izpildes ieviešana un tālāka attīstība, jāizveido profesionāla apsardze, jārisina sociālās problēmas cietumos, kā arī citi uzdevumi.

Par Valsts policijas priekšnieka dienesta ziņojumu

Vakar, 21.augustā, iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers iepazinās ar Valsts policijas priekšnieka policijas ģenerāļa Alda Lieljukša ziņojumu LR ģenerālprokuroram Jānim Skrastiņam, kurā A.Lieljuksis min virkni nepilnību un kļūdainu traktējumu LR Ģenerālprokuratūras lēmumā par atteikumu ierosināt pret A.Lieljuksi krimināllietu.

Tā, piemēram, A.Lieljuksis uzskata, ka viņa iekļaušana valsts akciju sabiedrības “Latvijas balzams” padomē notikusi bez saskaņošanas un viņa piekrišanas. A.Lieljuksis par atteikšanos pildīt padomes locekļa pienākumus paziņojis jau 1995.gada 22.novembra sēdē. Līdz ar to A.Lieljuksis uzskata, ka Uzņēmumu reģistra 1995.gada 20.decembra izmaiņās jaunās padomes sastāvā ir iekļauts nelikumīgi. Arī valdes locekļa amatu akciju sabiedrībā “Poligons” viņš nav ieņēmis pēc 1996.gada 1.augusta, līdz ar to izpildījis likuma prasības.

Norādot uz šiem un citiem faktiem, A.Lieljuksis lūdz Ģenerālprokuratūru pārskatīt iepriekšminēto lēmumu.

Līdz ar to iekšlietu ministrs Z.Čevers jautājumu par Alda Lieljukša turpmāko darbu Valsts policijas priekšnieka amatā izskatīs pēc Ģenerālprokuratūras atbildes par iesniegumā minētajiem faktiem.

IeM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!