• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūras vērojums ar fotoacīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.1997., Nr. 189/190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44490

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielais Kristaps atkal Rīgā

Vēl šajā numurā

25.07.1997., Nr. 189/190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jūras vērojums ar fotoacīm

Šķiet, ka Vides aizsardzības klubs Latvijā ir darbojies mūžīgi, jo kluba biedri ir rosinājuši un līdzdarbojušies visās Atmodas akcijās, sekmējot mūsu valstiskās neatkarības atgūšanu. Un izrādās, ka arī pats Vides aizsardzības klubs ir dzimis kā tuvo pārmaiņu priekšvēstnesis 1987.gadā. Tātad šogad var atzīmēt kluba desmitgadi. Tomēr ar Andu Leiškalni par jubileju nerunājam, bet gan par fotokonkursu "Baltijas jūra". Anda stāsta:

— Fotokonkursa mērķis ir iesaistīt visplašāko sabiedrību Baltijas jūras ekoloģisko problēmu un tās neatkārtojamā skaistuma apzināšanā visa gada garumā, papildināt ikgadējo Vides aizsardzības kluba akciju "Lūgšana pie jūras" un Jūras nedēļas pasākumus, popularizēt fotografēšanu kā ekoloģisko problēmu un dabas skaistuma dokumentētāju.

Fotokonkursā var piedalīties ikviens ar neierobežotu fotogrāfiju skaitu. Fotogrāfijas var būt gan krāsainas, gan melnbaltas, vēlams, lai tās būtu 21 x 15 cm lielas.

Iesūtītos darbus vērtēs divās grupās:

1) foto, kas attēlo Baltijas jūras skaistumu visdažādākajos gadalaikos un noskaņās;

2) foto, kas dokumentē gan lietas, kas pasliktina jūras ekoloģisko stāvokli, gan — gluži otrādi — uzlabo to. Šīm fotogrāfijām jābūt ar nelielu komentāru — kur, kad un kas ir fotografēts un kāda saistība fotogrāfijā attēlotajam ir ar Baltijas jūras ekoloģisko stāvokli. Šajā grupā vērtēs arī to, cik ātri pēc notikuma foto iesūtīts un cik tas ir aktuāls.

Darbi konkursam iesūtāmi Vides aizsardzības klubam ar norādi "Fotokonkursam "Baltijas jūra"" Audēju ielā 7/9, Rīgā, LV-1966, līdz 1997.gada augusta vidum. Uz fotogrāfijām jānorāda autora vārds, uzvārds, adrese un tālruņa numurs.

Tiktāl par ieceri, kas jau pamazām sākusi īstenoties, jo Andas mapē kādi pārdesmit fotoattēli sakrājušies. Gan būs vēl, jo cilvēks ir tā iestādīts, ka bieži vien visu dara pēdējā brīdī. Tomēr nokavēt nedrīkst, jo augusta vidū no iesūtītajiem fotoattēliem tiks veidota ceļojoša izstāde, var gadīties, ka gadskārtējās lūgšanas pie jūras laikā 1. septembrī visus fotodarbus varēs apskatīt tieši jūras krastā. Divpadsmit konkursa darbi tiks izmantoti 1998.gada pāršķiramajā kalendārā. Ļoti iespējams, ka fotoizstāde būs apskatāma ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs.

Bet nu jau tiek drāzts iesms, kamēr cepetis, t.i., fotogrāfijas, vēl mežā, t.i., jūras krastā. Redzīgas acis mums visiem un fotoaparātu allaž pa ķērienam!

Šajos attēlos divos Alberta Kaspari (Vācija) darbos redzam Rīgas ostu un akmeņaino Tūjas krastu, savukārt pati konkursa koordinatore Anda Leiškalne fotogrāfijās iemūžinājusi Pāvilostas molu un Kolkas bāku.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!