• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pāri Latvijai, pāri Baltijai - tautu kopības gaisma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.1997., Nr. 180/181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pāri Latvijai, pāri Baltijai - tautu kopības gaisma (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.07.1997., Nr. 180/181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pāri Latvijai, pāri Baltijai – tautu kopības gaisma

Latvijā turpinās “Baltica '97”

Zemgales sētā

Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja lauku sētas, kas ikdienā ir rimta miera pilnas, ceturtdien piedziedāja pašmāju ļaudis un ciemiņi. Katrs novads rādīja, kādi amati tajā vairāk tiek piekopti. Strādāja kalējs smēdē, grozu pinēji un rokdarbnieces, savu mākslu rādīja podnieki un audējas. Visur čaloja bērni, muzikanti spēlēja, galdā smaržoja rudzu maizīte un jāņusiers. Tika tukšots arī pa alus kausam. Bet visvairāk — dancots. Jo šī nu bija tā diena, kad no kaimiņiem vai tālākiem ciemiņiem varēja arī kādu jaunu dziesmu vai danci iemācīties.

Latgales sētā katru ienācēju izdancina Rogovkas meitas un puiši, muzeja tāšu meistars Zvirbuļu Pēteris skaidro, kādus enerģētiskos laukus viņš iebūris no bērza tāss meistarīgi izvītajos metamajos kauliņos, sprēgā asprātības. Tad rotaļu sāk norvēģu dejotāji no Sotras salas. Ansamblis drīz svinēs 25. dzimšanas dienu, bet dejas un rotaļas, ko tas uzņēmis savā repertuārā, nāk no seniem un ļoti seniem laikiem. Solis ir vienkāršs, melodija pielipīgaā un drīz vien dejo viss pagalms.

Latviešu ansambli no Anglijas vidienes sastopam Zemgales sētā. Visi kopā ar dobelniekiem un jelgavniekiem danco polku un nebēdīgi dzied:

Visi teic, visi teic:

Man sieva laiska.

Lai ir laiska, kad tik skaista,

Kad tik labi danco!

Turpinājums — 7.lpp.

Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā vakar bija Latvijas novadu diena kopā ar daudzajām ciemiņu kopām. Attēlos: latviešu un norvēģu kopīgie mirkļi

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!