• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētāja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1997., Nr. 175/177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta

Vēl šajā numurā

08.07.1997., Nr. 175/177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Saeimas priekšsēdētāja

— Sarkanā Krusta ģenerālsekretārs

Sestdien, 5.jūlijā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Starptautiskā Sarkanā Krusta ģenerālsekretāru Džordžu Vēberu, kurš no 3. līdz 6.jūlijam viesojās Latvijā. Tikšanās laikā pārrunātas aktuālākās Latvijas Sarkanā Krusta problēmas un to risināšanas iespējas. Dž.Vēbers izteica visdziļāko līdzjūtību Talsu traģēdijā cietušajiem un viņu tuviniekiem.

Viesis raksturoja Starptautiskā Sarkanā Krusta darbību un uzsvēra, ka tā ir lielākā un nozīmīgākā organizācija humanitārās palīdzības jomā, tāpēc Sarkanais Krusts nav pielīdzināms citām sabiedriskajām organizācijām. Dž.Vēbers aicināja pieņemt likumu, kas radītu juridisku pamatu Sarkanā Krusta darbībai Latvijā, kā arī nodrošinātu Sarkanā Krusta emblēmas aizsardzību, jo Latvijā ir gadījumi, kad to lieto nepareizi. Viņš arī lūdza Saeimas atbalstu jautājumā par Latvijas Sarkanā Krusta īpašumu atgūšanu vai to vērtības kompensēšanu. Dž. Vēbers apstiprināja, ka Latvijas Sarkanais Krusts 1991.gadā no jauna uzņemts starptautiskajā federācijā. Savukārt Vācijā, Minsterē, nelikumīgi darbojas organizācija, kas uzskata sevi par Latvijas Sarkanā Krusta tiesību pārmantotāju. Viesis norādīja, ka nacionāla organizācija nevar pastāvēt un darboties citā valstī.

Saeimas priekšsēdētājs A.Čepānis izteica pārliecību, ka svarīgākās Latvijas Sarkanā Krusta problēmas, proti, likuma par Sarkano Krustu pieņemšana un īpašumu atgūšana, tiks atrisinātas. Likumu par Sarkano Krustu Saeima varētu izskatīt un pieņemt jau šā gada laikā. A.Čepānis uzsvēra, ka Starptautiskā Sarkanā Krusta ģenerālsekretāra Dž.Vēbera vizīte Latvijā ir ļoti labs stimuls, lai panāktu minēto problēmu ātru un pozitīvu risinājumu.

— Pakistānas vēstnieks

Pirmdien, 7. jūlijā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Pakistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Abdulu Sataru Baberu (attēlā). Tikšanās laikā pārrunātas sadarbības iespējas starp Latviju un Pakistānu.

Saeimas priekšsēdētājs A. Čepānis izteica pateicību par Pakistānas sniegto atbalstu ECOSOC vēlēšanās pagājušajā gadā, kad Latvija tika ievēlēta šajā svarīgajā ANO struktūrā. Savukārt šogad Pakistāna lūdz atbalstu savai kandidatūrai ECOSOC vēlēšanās, un Saeimas priekšsēdētājs apliecināja, ka Latvija izskatīs Pakistānas kandidatūru ar vislielāko labvēlību. A. Čepānis raksturoja Latvijas politiskās un ekonomiskās attīstības tendences, vēršot uzmanību uz tranzīta nozari, kas Latvijā attīstās visdinamiskāk, un pauda viedokli, ka Latvijas un Pakistānas ekonomiskā sadarbība būtu jāaktivizē.

A.S. Babers informēja, ka sarunas par iespējamām Pakistānas uzņēmēju investīcijām Latvijā, kas saistītas ar tekstilrūpniecību, jau ir sekmīgi uzsāktas. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka abu valstu sadarbību varētu sekmēt Latvijas un Pakistānas parlamentārās sadarbības grupas izveidošana Saeimā. Pakistānas vēstnieks izteica uzaicinājumu Saeimas priekšsēdētājam A. Čepānim ierasties vizītē Pakistānā.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!