• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1997. gada 18. jūnija likums "Grozījumi Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā "Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1997., Nr. 175/177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44294

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par Latvijas labības tirgu un valsts labības rezervi"

Vēl šajā numurā

08.07.1997., Nr. 175/177

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 18.06.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:
Grozījumi Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā "Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu"
Izdarīt Latvijas Republikas Augstākās padomes 1992.gada 3.novembra lēmumā "Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 46./47./48.nr.) šādus grozījumus:
1. Papildināt 1.punktā minēto uzskaitījumu ar šāda satura tekstu:

"Aizsardzības spēku sporta kluba sporta komplekss."

2. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Noteikt, ka 1.punktā minētās sporta bāzes var privatizēt, ja tam piekrīt Nacionālā sporta padome, to privatizācijas noteikumos paredzot, ka privatizācijas subjekta pienākums ir saglabāt attiecīgās sporta bāzes darbības profilu, to ekonomiski un finansiāli garantējot, kā arī paredzot nosacījumus starptautisko un valsts nozīmes sporta sacensību sarīkošanai. Minēto sacensību atbilstību nepieciešamajām prasībām izvērtē Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvalde. Ja darījuma rezultātā privatizētajām sporta bāzēm mainās īpašnieks, minētie nosacījumi ir saistoši arī turpmākajiem nacionālo sporta bāzu ieguvējiem."

3. Papildināt lēmumu ar 3., 4., un 5.punktu šādā redakcijā:

"3. Pirms attiecīgās nacionālās sporta bāzes privatizācijas noteikumu apstiprināšanas Privatizācijas aģentūra izsūta noteikumu projektu privatizējamās nacionālās sporta bāzes darbinieku arodu organizācijai, bet, ja sporta bāzē nav arodu organizācijas, - sporta bāzes darbinieku kolektīvam, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldei un Nacionālajai sporta padomei.

4. Privatizējamās nacionālās sporta bāzes privatizācijas noteikumu apstiprināšanā Privatizācijas aģentūra pieaicina šīs sporta bāzes darbinieku arodu organizācijas pārstāvi, bet, ja sporta bāzē nav arodu organizācijas, - sporta bāzes darbinieku kolektīva izvirzītu pārstāvi, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldes un Nacionālās sporta padomes pārstāvi.

5. Nacionālās sporta bāzes, kuras atrodas uz zemes, kas līdz 1940.gada 21.jūnijam bija fizisko personu īpašumā, var nodot privatizācijai tikai pēc tam, kad bijušie zemes īpašnieki vai viņu mantinieki likumā "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās" noteiktajā kārtībā ir saņēmuši kompensāciju vai līdzvērtīgu zemesgabalu citā vietā."

Pārejas noteikums

Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē Satversmes 81.panta kārtībā izdotie Ministru kabineta noteikumi nr.10 "Grozījums Latvijas Republikas Augstākās padomes 1992.gada 3.novembra lēmumā "Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu"" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1997, 4.nr.) un nr.120 "Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu Aizsardzības spēku sporta kluba sporta kompleksam" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 89.nr.).
Likums Saeimā pieņemts 1997.gada 18.jūnijā.
Valsts prezidenta vietā Saeimas priekšsēdētājs A.Čepānis
Rīgā 1997.gada 8.jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!