• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 25. jūnija sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.1997., Nr. 152/154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44085

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 25. jūnija sēde (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.06.1997., Nr. 152/154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 25.jūnija sēdē

Akceptēti “Darbu veikšanas projekta būvniecībai izstrādāšanas noteikumi”. Darbu veikšanai projekts nepieciešams, ja attiecīgā ēka atbilst vismaz vienam no šādiem nosacījumiem: tā ir augstāka par diviem virszemes stāviem, tās apbūves laukums lielāks par 1000 kvadrātmetriem vai tās būvapjoms pārsniedz 10 000 kubikmetru.

Ministru kabinets ieteikuma veidā akceptēja Būvvaldes paraugnolikumu. Ieteikumā precīzi noteiktas būvvaldes funkcijas, tiesības un pienākumi, kas ir būvvaldes struktūras izveidošanas pamatā.

Valdība akceptēja Makšķerēšanas noteikumus. Noteikumi nosaka kārtību, kādā fiziskās personas var nodarboties ar makšķerēšanu, kā arī ar zemūdens medībām, vēžu un citu ūdens bezmugurkaulnieku ieguvi ar šajos noteikumos atļautajiem amatierzvejas rīkiem LR ūdeņos, izņemot ūdeņus, kas tiek izmantoti specializētajai zivkopībai un mākslīgajai zivju pavairošanai. Personām līdz 16 gadiem un vecākām par 65 gadiem, kā arī invalīdiem atļauts makšķerēt bez makšķerēšanas kartes iegādes.

Akceptēts rīkojums “Par ķimikāliju nelikvīdu glabātavu “Kņava””. Nelikvīdu glabātava tiks nodota Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valdījumā.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Fizikas institūta reorganizāciju”. To paredzēts iekļaut Latvijas Universitātes sastāvā kā patstāvīgu struktūrvienību ar juridiskas personas tiesībām. Institūta nosaukums pēc reorganizācijas būs “Latvijas Universitātes Fizikas institūts”.

Akceptēti MK noteikumi “Valsts aizsardzības noteikumi” un “Valsts noslēpuma objektu saraksts”. Noteikumi nosaka vienotu valsts noslēpuma aizsardzības režīmu valsts un pašvaldību institūcijās un sevišķās lietvedības kārtību šī procesa dokumentāro noformējumu speciālo apzīmējumu un kodu lietošanu, kā arī slepenības režīma uzraudzības un dienesta izmeklēšanas kārtību. Valsts noslēpuma objektu sarakstā iekļauti objekti, kas saistīti ar valsts drošību un aizsardzību — valdības telekomunikācijām, bruņojumu un apgādi, sakariem, stratēģiski svarīgiem objektiem u.c.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par valsts noslēpumu”. Šī likuma 12.panta 2.daļu paredzēts izteikt šādā redakcijā: “Institūcijas amatu sarakstu, kas saistīti ar valsts noslēpuma izmantošanu un aizsardzību, institūcijas vadītājs nosūta tai drošības iestādei, kas saskaņā ar šā likuma 10.panta trešo un ceturto daļu veic personu pārbaudi šajā institūcijā.”

Akceptēti grozījumi Ministru padomes 1992.gada 23.aprīļa lēmumā nr.139 “Par pasākumiem, kas veicami, lai nodrošinātu divpusēju starpvalstu līgumu izpildi par sauszemes robežu atjaunošanu”. Grozījumi nepieciešami sakarā ar Robežapsardzības spēku nodošanu Iekšlietu ministrijas pakļautībā.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Republikas un Kazahstānas Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokli”.

Akceptēti noteikumi “Par kārtību, kādā ienākums no kokmateriālu un augoša meža pārdošanas apliekams ar iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā fiziskas personas ienākums no kokmateriālu un augoša meža pārdošanas apliekams ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, paredzot meža atjaunošanas izmaksas ietvert ar minēto saimnieciskās darbības veidu saistītajos attaisnotajos izdevumos.

Akceptēts rīkojums par Valsts meža dienesta reorganizāciju. Tas paredz reorganizēt esošo Zemkopības ministrijas Valsts meža dienesta centrālo aparātu, nododot no tā uz izveidoto Zemkopības ministrijas Meža departamentu 14 štata vietas, kuras nepieciešamas Zemkopības ministrijas mežsaimniecisko uzdevumu un funkciju veikšanai.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 25.jūnija sēdes

Tieslietu ministra Dzintara Rasnača, valsts ieņēmumu valsts ministres Aijas Počas atbildes, skaidrojumi, komentāri

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!