• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kas pirks un pārdos sertifikātus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.1997., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kas pirks un pārdos sertifikātus (turpinājums)

Vēl šajā numurā

19.06.1997., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

KOMENTĀRI. SKAIDROJUMI

Kas pirks un pārdos sertifikātus

AIVARS BERNĀNS, Ekonomikas ministrijas Privatizācijas departamenta direktors, — “Latvijas Vēstnesim”

Šā gada 10. jūnijā Ministru kabinets ir pieņēmis grozījumus 1995. gada 18. jūlija noteikumos Nr. 210 “Privatizācijas sertifikātu izmantošana” un 1995. gada 15. augusta noteikumos Nr. 253 “Noteikumi par starpniecības uzņēmumu (statūtsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem”. Abi šie noteikumu grozījumi lielā mērā ir savstarpēji saistīti un radīs būtiskas izmaiņas darījumos ar sertifikātiem.

Nu daudziem desmitiem firmu, kurām bija piešķirtas tā sauktās sertifikātu tirdzniecības uzņēmuma licences, no š.g. 1. jūlija ar Ministru kabineta lēmumu tās tiek anulētas.

Tika pieņemts lēmums, sākot ar 1. jūliju, jebkurai Uzņēmumu reģistrā reģistrētai statūtsabiedrībai un uzņēmumam atļaut atvērt tā saukto sertifikātu speciālo kontu ar vienu nosacījumu — to kapitālā valsts un pašvaldību īpašuma daļa vai balsu skaits darbinieku pilnsapulcē atsevišķi vai kopā ir mazāks par 25 procentiem. Tās ir statūtsabiedrības, kurām ir tiesības piedalīties valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijā. Līdz ar to firmām, kuras gatavojas privatizēt kādu uzņēmumu vai pirkt citus objektus, vairs nebūs jāgaida Privatizācijas aģentūras vai pašvaldības lēmums, kas nosaka attiecīgā objekta privatizācijā izmantojamo sertifikātu skaitu un atļauj atvērt tā saukto pagaidu kontu. Tagad firma varēs atvērt speciālo kontu un pirkt sertifikātus, vienkārši uzrādot bankā savus statūtus un reģistrācijas apliecību. No šī speciālā konta sertifikātus iespējams izlietot jebkurā Ministru kabineta noteikumos paredzētajā veidā: izmantot privatizācijā, pārdot, ieguldīt kādā fondā vai nodot citai statūtsabiedrībai utt.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!