• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā - pirmajā vizītē Gruzijas parlamentārieši. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.1997., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43976

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts turpmākajai attīstībai - reāls pamats

Vēl šajā numurā

19.06.1997., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimā — pirmajā vizītē Gruzijas parlamentārieši

Vakar, 18.jūnijā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Gruzijas parlamenta delegāciju, kas ieradusies Latvijā pirmajā oficiālajā vizītē.

Draudzīgā un atklātā sarunā pārrunātas abu valstu attiecību perspektīvas un sadarbība starptautiskajās institūcijās. Īpaša uzmanība veltīta problēmām, ar kādām sastopas postsociālistiskās valstis ceļā uz integrāciju Eiropas struktūrās.

Saeimas priekšsēdētājs atzinīgi novērtēja Latvijas un Gruzijas līdzšinējās attiecības, uzsverot, ka ekonomikas un tirdzniecības jomā tās varētu tikt būtiski intensificētas. A.Čepānis iepazīstināja Gruzijas parlamentāriešus ar reformu gaitu Latvijā un likumdošanas darbu, kas tiek veikts, lai īstenotu Latvijas stratēģisko mērķi — pilntiesīgu iekļaušanos Eiropas Savienībā un NATO. A.Čepānis vērsa sarunas biedru uzmanību uz to, ka dalība ziemeļatlantiskajā blokā nekādā ziņā nav uzskatāma par draudiem Krievijas drošībai.

Delegācijas vadītājs Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja vietnieks Giorgijs Kobakhidze uzsvēra lielo, līdz šim nepietiekami izmantoto divpusējo attiecību potenciālu. Informējot par politisko un ekonomisko situāciju valstī, G.Kobakhidze negatīvi novērtēja Krievijas lomu, kura inspirē Gruzijas teritorijā etniskos un politiskos konfliktus, iesaistot tajos arī savus miera uzturēšanas spēkus. Tāpēc Gruzija ir nolēmusi sasaukt šim jautājumam veltītu starptautisku konferenci, pieprasīt Krievijas karaspēka izvešanu un iesniegt pieteikumu uzņemšanai Eiropas Savienībā asociētā biedra statusā. Gruzija augstu vērtē Latvijas sasniegumus ceļā uz patiesu neatkarību, Latvijas autoritāti starptautiskajās institūcijās, tāpēc Latvijas pieredze un Latvijas atbalsts Gruzijai būtu īpaši svarīgs.

A.Čepānis apliecināja Latvijas gatavību sniegt Gruzijai šādu atbalstu, taču ciešākus politiskos kontaktus apgrūtina apstāklis, ka Gruzija ietilpst NVS sastāvā. A.Čepānis atzīmēja, ka savulaik Latvijas attiecības ar PSRS un Krieviju tika regulētas, lielā mērā pateicoties to internacionalizācijai.

G.Kobakhidze iesniedza A.Čepānim sadarbības protokola projektu un Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja ielūgumu apmeklēt Gruziju, kas tika ar pateicību pieņemts.

Saeimas apmeklējuma turpinājumā Gruzijas parlamentārā delegācija tikās ar Saeimas Ārlietu komisiju, Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, kā arī ar Latvijas un Gruzijas parlamentāro atbalsta grupu.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!