• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija sveic Turcijas Republikas Valsts vadītāju! (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1997., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43741

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs Ķīnai esam interesanti

Vēl šajā numurā

04.06.1997., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija sveic Turcijas valsts vadītāju!

Turpinājums no 1.lpp.

Pēc Latvijas Ārlietu ministrijas viedokļa galvenie uzdevumi abu valstu divpusējo attiecību jomā ir līgumu bāzes pilnveidošana un ekonomiskās sadarbības aktivizēšana. Pirmais no šiem uzdevumiem tiek pildīts visnotaļ sekmīgi. Starp abām valstīm jau ir parakstīti astoņi sadarbības līgumi. Paredzēts, ka Suleimana Demirela vizītes laikā Latvijā tiks parakstīts Kuģniecības līgums, kas dos iespēju paplašināt un pilnveidot abu valstu ekonomisko sadarbību. Nozīmīgs notikums abu valstu ekonomiskās sadarbības attīstībā būs arī šīs vizītes laikā noslēgtais līgums par Latvijas un Turcijas biznesa padomes nodibināšanu. Turcijas prezidenta vizītes laikā paredzēts parakstīt arī līgumu par abu valstu sadarbību nelegālā narkotisko vielu apgrozījuma, starptautiskā terorisma un organizētās noziedzības apkarošanā. Šis līgums solās būt īpaši nozīmīgs, jo tas liek pamatus Latvijas un Turcijas sadarbībai iekšlietu jomā.

Tiekotiea ar Turcijas Republikas prezidentu Suleimanu Demirelu Latvijā, mūsu valsts politiķi un sabiedrība var rēķināties, ka tiek sperts vēl viens nozīmīgs solis Latvijas starptautiskā prestiža padziļināšanai un ekonomiski izdevīgas starptautiskās sadarbības paplašināšanai. Plašākā nozīmē — vēl viens solis, lai sasniegtu Latvijas ārpolitikas stratēģisko mērķi — integrēties Eiropas un transatlantiskajās struktūrās.

Ceļā pie mums

Vakar, 3.jūnijā, pārlidojot Latvijas teritoriju, Turcijas Republikas prezidents Suleimans Demirels nosūtīja Latvijas Valsts prezidentam Guntim Ulmanim radiogrammu:

“Lidojot pāri Latvijas teritorijai ceļā uz Igauniju, es gribētu nodot Jūsu ekselencei savus sveicienus un vēlēt labu veselību un laimi, kā arī vēlēt labklājību Latvijas tautai.

Ar nepacietību gaidu savu vizīti, Jūsu skaistās valsts apciemojumu.

Esmu pārliecināts, ka ciešās saites starp mūsu valstīm tālāk attīstīties, nesot labumu abām mūsu tautām.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!