• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Valsts prezidents - par publikāciju "Dienā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1997., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija sveic Turcijas Republikas Valsts vadītāju!

Vēl šajā numurā

04.06.1997., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Valsts prezidents — par publikāciju “Dienā”

Šā gada 3.jūnijā laikrakstā “Diena” publicēts raksts ar virsrakstu “Arī Ulmanis pārkāpis pretkorupcijas likumu”. Virsrakstā ietvertais apgalvojums ir nepatiess un nav balstīts uz faktiem un pierādījumiem. Esmu pilnīgi pārliecināts par to, ka, būdams Valsts prezidenta amatā, likumu neesmu pārkāpis.

Nav un nevar būt iebildumu pret laikrakstā paustajiem dažādajiem uzskatiem un viedokļiem, ja tie ir patiesi, bet uzskatu par pilnīgi nepieļaujamu publicēt apgalvojuma formā tādu informāciju, kas aizskar jebkura cilvēka godu un cieņu, ceļ neslavu ne tikai amatpersonai, bet arī valstij.

Man nav pieņemama laikraksta rīcība, ar vieglu roku izplatot informāciju, kas nav pietiekami pārbaudīta, un radot aizdomas par likumpārkāpumiem. Konkrētā raksta virsraksts būtu attaisnojams tikai tādā gadījumā, ja tas balstītos uz kompetentu iestāžu atzinumiem vai tiesas nolēmumu.

Daru zināmu, ka dokumentus par savu kādreizējo uzņēmējdarbību un amatiem, par savas darbības apturēšanu šajās organizācijās un amatu atstāšanu esmu nosūtījis izvērtēšanai Ģenerālprokuroram, jo nepamatotu šaubu radīšana par valsts amatpersonas rīcību nav pieļaujama.

Neesmu mainījis savu nostāju par izvirzāmajām prasībām augstākajām valsts amatpersonām. Tomēr uzskatu par bezatbildīgu laikraksta rīcību, apgalvojuma formā sniedzot informāciju par Saeimas deputātu un valdības locekļu likumpārkāpumiem, pirms par to savu atzinumu ir sniegusi prokuratūra.

Prasu atsaukt 3.jūnijā laikraksta “Diena” pirmajā lapā publicētā raksta virsrakstu kā patiesībai neatbilstošu.

Guntis Ulmanis

1997.gada 3.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!