• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par politisko organizāciju (partiju) anonīmajiem dāvinājumiem (ziedojumiem). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1997., Nr. 133/135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43728

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrija

Par valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

03.06.1997., Nr. 133/135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NOZARU ZIŅAS

Tieslietu ministrija

Par politisko organizāciju (partiju) anonīmajiem dāvinājumiem (ziedojumiem)

Atgādinām Tieslietu ministrijas kontu, kurā ieskaitāmi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 7. panta 3. daļā norādītie finansu līdzekļi:

Valsts kases Rīgas norēķinu centrs

Latvijas Universālās bankas Rīdzenes nodaļa

Konts 02-100100501, 81900101141

Bankas kods 310101900

Saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likuma 7. panta 3. daļu, ja politiskā organizācija (partija) saņem anonīmu dāvinājumu (ziedojumu) vai arī dāvinājumu (ziedojumu), kas ir pretrunā ar šā likumā 4. un 6. panta noteikumiem, finansu līdzekļi piecu dienu laikā pēc saņemšanas japārskaita Tieslietu ministrijas iepriekš norādītajā rēķinā.

Tieslietu ministrija

Atgādnei: 7. pants. Anonīmu dāvinājumu (ziedojumu) aizliegums

(1) Aizliegts, izņemot šā panta ceturtajā daļā minēto gadījumu, finansēt politiskās organizācijas (partijas) anonīmu dāvinājumu (ziedojumu) veidā.

(2) Dāvinājums (ziedojums) šā likuma izpratnē tiek uzskatīts par anonīmu, ja politiskās organizācijas (partijas) grāmatvedības dokumentos attiecībā uz dāvinātāju (ziedotāju) — fizisko personu nav norādīts vārds, uzvārds, personas kods un dzīvesvieta, bet attiecībā uz juridisko personu — pilns nosaukums, juridiskā adrese, bankas iestāde un konta numurs.

(3) Ja politiskā organizācija (partija) saņem anonīmu dāvinājumu (ziedojumu) vai arī dāvinājumu (ziedojumu), kas ir pretrunā ar šā likuma 4. un 6. panta noteikumiem, finansu līdzekļi piecu dienu laikā pēc saņemšanas jāpārskaita Tieslietu ministrijas norādītajā kontā, bet manta jānodod valsts īpašumā Finansu ministrijas noteiktajā kārtībā.

(4) Šā panta trešajā daļā minētajā kontā pārskaitītās summas veido fondu, kura finansu līdzekļus Tieslietu ministrija ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc Saeimas vēlēšanām pārskaita tām politiskajām organizācijām (partijām), kuru pieteiktie kandidāti ir ievēlēti Saeimā. Šīm politiskajām organizācijām (partijām) finansu līdzekļi tiek pārskaitīti proporcionāli no attiecīgās politiskās organizācijas (partijas) Saeimā ievēlēto deputātu skaitam.

(5) Šā panta trešajā daļā minētajā kontā fiziskās un juridiskās personas var pārskaitīt finansu līdzekļus jebkurā daudzumā. Šajā kontā finansu līdzekļus var pārskaitīt arī anonīmi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!