• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiekas Daugava ar Dņestru (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1997., Nr. 133/135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

03.06.1997., Nr. 133/135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiekas Daugava ar Dņestru

Par Moldovas parlamenta delegāciju Saeimā

Turpinājums no 1.lpp.

Tiekoties ar Saeimas frakciju pārstāvjiem, Moldovas parlamentārieši interesējās par Saeimas darba organizāciju un iepazīstināja ar situāciju Moldovā. Viesi informēja, ka politiskā situācija Moldovā ir stabila un bažas neizraisa, savukārt valsts ekonomiskā situācija ir smaga.

Saeimas Latvijas un Moldovas parlamentārās atbalsta grupas un Moldovas Republikas parlamenta delegācijas tikšanās laikā abu valstu parlamentārieši sprieda par Latvijas un Moldovas parlamentu turpmākās sadarbības iespējām, lai padziļinātu abu valstu ekonomiskās un politiskās attiecības.

Pārspriežot ekonomiskos jautājumus, Moldovas parlamentārieši interesējās par Latvijas pieredzi ekonomisko reformu jomā, īpaši zemes privatizācijā laukos, kā arī informēja par stāvokli Moldovas lauksaimniecībā un zemes refomas norisi laukos. Abas puses bija vienisprātis, ka būtu jāveicina preču apmaiņa un tirdznieciskie sakari starp abām valstīm.

Tikšanās dalībnieki apmainījās viedokļiem par NATO paplašināšanos austrumu virzienā. Moldovas puse uzsvēra savas valsts neitralitātes politiku. Latvijas un Moldovas parlamentārās atbalsta grupas priekšsēdētājs M.Bekasovs informēja, ka daži Saeimas deputāti esot parakstījuši EP kreiso spēku paziņojumu “Bijušās PSRS republikas ārpus NATO” un izveidojuši grupu “Latvija ārpus NATO”, kā arī aicināja Moldovas parlamentāriešus izveidot līdzīgu grupu savā parlamentā.

Abu valstu parlamentārieši pozitīvi novērtēja abu parlamentu sadarbību un vienojās biežāk apmainīties ar informāciju par parlamentu darbu likumdošanas jomā.

Tiekoties ar Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisiju, Moldovas parlamentārieši interesējās par nodokļu sistēmu Latvijā, kā arī par bezdeficīta budžeta izstrādi un tā izpildes iespējām.

Savukārt Juridiskā komisija sarunā ar viesiem apsprieda normatīvo aktu reformas un tiesu sistēmas reformas gaitu abās valstīs. Moldovas delegācija tikās arī ar Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputātiem, kuri informēja viesus par Saeimas darbu cilvēktiesību jomā.

Tiekoties ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisiju, Moldovas parlamentārieši visvairāk interesējās par jautājumiem, kas Latvijai un Moldovai risināmi valsts drošības un aizsardzības, kā arī noziedzības apkarošanas jomā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!