• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 26. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1997., Nr. 128/129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr.5.1.-2-212

Par Finansu ministrijas valdības garantēto ārvalstu aizdevumu un valdības sniegto garantiju rezerves fonda līdzekļu izlietojumu

Vēl šajā numurā

27.05.1997., Nr. 128/129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 26.maija sēdē

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu”. Pamatojoties uz grozījumiem likumā “Par biržām”, normu par licences nepieciešamību biržas dibināšanai plānots svītrot arī no minētajiem noteikumiem.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par akcīzes nodokļa deklarācijām”. Noteikumos ietverti projekti akcīzes nodokļa alkoholiskajiem dzērieniem veidlapām un akcīzes nodokļa alum deklarācijas veidlapām.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par kārtību, kādā tiek izsniegtas licences uzņēmējdarbībai ar degvielu”. Noteikumos paredzēts svītrot punktu, kurš atļauj iekasēt samaksu par pakalpojumiem, kas saistīti ar licenču izsniegšanu. Grozījumi nepieciešami saskaņā ar instrukciju “Par kārtību, kādā no valsts budžeta finansējamās iestādes var sniegt maksas pakalpojumus”, kas nosaka, ka nedrīkst noteikt maksu par pakalpojumiem, par kuru izpildi ir noteikta valsts nodeva.

Komiteja akceptēja grozījumu projektus likumos “Par uzņēmējdarbību”, “Par LR Uzņēmumu reģistru”, “Par aviāciju”, “Par apdrošināšanu”, LR 1937.gada Civillikumā, Latvijas Civilprocesa kodeksā un Latvijas Kriminālkodeksā. Grozījumi likumos nepieciešami kā priekšdarbi ķīlu reģistra izveidei.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par sociālo palīdzību”. Grozījumu projekts nosaka, ka personai, kura saņem citas valsts pensiju, kas nesasniedz valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru, piešķirtā valsts sociālā nodrošinājuma apmēru samazina par summu, kas atbilst citas valsts pensijai, savukārt, ja citas valsts pensija ir vienāda vai lielāka par valsts sociālā nodrošinājuma apmēru, nodrošinājuma pabalstu nepiešķir.

Komiteja akceptēja Aizsardzības ministrijas Militārā dienesta iesaukšanas centra nolikuma projektu. Akceptēts grozījumu projekts Aizsardzības ministrijas nolikumā.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Elektronikas un datorzinātņu institūta reorganizāciju”. To paredzēts pievienot Latvijas Universitātei kā patstāvīgu struktūrvienību ar juridiskās personas tiesībām.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par sadarbību starptautiskā nelegālā narkotisko un psihotropo vielu apgrozījuma, starptautiskā terorisma un organizētās noziedzības apkarošanā”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!