• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Kārļa Ulmaņa mūža darba un atziņu akas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1997., Nr. 128/129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

27.05.1997., Nr. 128/129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Kārļa Ulmaņa mūža darba un atziņu akas

Valsts prezidents — “Pikšās”

Turpinājums no 1.lpp.

Pēc K.Ulmanim veltītās ekspozīcijas atklāšanas “Pikšās” notika saruna, kurā piedalījās Valsts prezidents, kultūras ministrs Rihards Pīks, zemkopības ministrs Roberts Dilba, Pauls Putniņš, Raitis Apalups, Viesturs Gredzens un “Pikšu” muzeja direktors Gunārs Ulmanis. Tajā pārrunātas Kārļa Ulmaņa 120.dzimšanas dienas atcerei veltīto pasākumu ieceres. Valsts prezidents aicināja dalīties pārdomās par šī notikuma sakarā izveidotās rīcības komitejas un sabiedrības aktivitātēm, kas būtu aizsākamas drīzākajā laikā, lai Kārļa Ulmaņa jubilejas gads saistītos ar tādām katrai tautai vitāli nepieciešamām lietām kā pagātne, vēsture, mentalitāte, valstiskuma apziņa. Spriests arī par zinātnisko konferenci par Kārli Ulmani, kas notiks augusta beigās Latviešu biedrības namā, par ceļojošās izstādes un izstādes “Dauderos” veidošanu, par Vienības velobraucienu un daudzu citu Kārlim Ulmanim veltītu sarīkojumu rīkošanu un norisi.

Prezidents uzsvēra, ka Kārļa Ulmaņa 120.dzimšanas atcerei veltīto pasākumu rīkošanā ir aicināti iesaistīties gan jaunieši, gan katrs valsts iedzīvotājs, kam atmiņā saglabājušies notikumi saistībā ar K.Ulmaņa dzīves un darba gaitām.

Valsts prezidenta preses dienests

Attēlos: Valsts prezidents Guntis Ulmanis pārdomu brīdī pie plašās ekspozīcijas “Pikšās”, kas vēsta par Kārļa Ulmaņa mūža gaitām un darbiem jaunībā un brieduma gados ne vien Latvijā, bet arī Amerikā un Krievijā (augšējos attēlos). Kopā ar izstādes pirmajiem apmeklētājiem Aina Ulmane un Vera Gribača (apakšējā attēlā).

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!