• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1997., Nr. 128/129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43650

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Latvijas piens būtu kvalitatīvs

Vēl šajā numurā

27.05.1997., Nr. 128/129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Ministru prezidenta — Bavārijas iekšlietu ministrs

Vakar, 26.maijā, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles viesojās Bavārijas (VFR) iekšlietu ministrs Ginters Bekšteins.

Sarunu laikā A.Šķēle atzīmēja, ka Latvijas un VFR sadarbība iekšlietu jomā ir auglīga. Īpaši augsti vērtējama ir Vācijas tehniskā un finansiālā palīdzība, kā arī iespējas pieredzes apmaiņai starp Vācijas un Latvijas iekšlietu struktūru darbiniekiem.

Atceroties savu iepriekšējo vizīti Latvijā 1991.gada jūnijā, G.Bekšteins pauda atziņu, ka Latvijā notikušas milzīgas pārmaiņas, kas vienlaikus vairojušas grūtības cīņā pret noziedzību. Ministru prezidents atzina, ka Latvijas izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis ļauj mums kalpot kā tiltam starp Rietumiem un Austrumiem un reizē izraisa noziedzīgu struktūru vēlmi to izmantot. Tāpēc par īpaši svarīgu uzsvērta sadarbība noziedzības apkarošanā, akcentējot nepieciešamību izveidot koordinētu informācijas apmaiņas sistēmu.

G.Bekšteins akceptēja šo A.Šķēles viedokli, piebilstot, ka viens no visu Eiropas valstu demokrātisko valdību galvenajiem uzdevumiem ir cīņa pret noziedzību. Šajā cīņā ievērojamai lomai jābūt ne tikai starpvalstu un starpvaldību sadarbībai, bet arī atsevišķu valstu reģionu koordinētai darbībai.

Sarunu noslēgumā izskanēja pārliecība, ka Latvijas un VFR, kā arī tās Federālo zemju sadarbība iekšlietu jomā tiks turpināta un nostiprināta.

Valdības preses departaments

Bavārijas iekšlietu ministrs Ginters Bekšteins vakar tikās arī ar Latvijas iekšlietu ministru Daini Turlo.

Par amatpersonu valsts ētiku un principiem

Vakar, 26.maijā, Ministru kabinetā Zaļajā zālē notika Ētikas padomes rīkotais seminārs “Par ētikas jautājumiem valsts pārvaldē”.

Semināra sākumā Ministru prezidents Andris Šķēle uzsvēra šī jautājuma lielo nozīmi, atzīmējot, ka Latvijas amatpersonu valsts ētikas un vērtību principu izpratne nereti ir atšķirīga.

Kanādas starptautiskā izglītības biroja pārstāvis Broka universitātes Politisko zinātņu un pārvaldes katedras profesors Kens Kernegens sniedza ieskatu valsts ētikas nozares attīstībā. Tika uzsvērts, ka pēdējo divdesmit gadu laikā interese par ētikas jautājumiem pasaulē ir ievērojami augusi.

Klātesošie iepazinās ar ētikas vadlīnijām, interešu konfliktiem, to noregulēšanas veidiem u.c.

Valdības preses departaments

Pie Valsts prezidenta — sporta dzīves vadītāji

Piektdien, 23.maijā, Latvijas Valsts prezidents tikās ar Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentu Vilni Baltiņu un Sporta pārvaldes priekšsēdētāju Eināru Fogeli. V.Baltiņš un E.Fogelis informēja Valsts prezidentu par Latvijas sportistu gatavošanos ziemas olimpiskajām spēlēm Nagāno. Valsts prezidents tika iepazīstināts arī ar iecerēm par golfa attīstību Latvijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Par Latvijas dzelzceļa sakārtošanu un attīstīšanu

Vakar, 26.maijā, Satiksmes ministrijas telpās valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” vadība iepazīstināja valdības un Saeimas pārstāvjus ar dzelzceļu restrukturizācijas projektu, kas tapis sadarbībā ar Zviedrijas un Norvēģijas ekspertiem. Šīs nozīmīgās tautsaimniecības nozares pārveides nepieciešamība tiek pamatota ar kravas un pasažieru pārvadājumu tirgus dinamisko attīstību, nepieciešamību nodrošināt nerentablos pasažieru pārvadājumus, līdzekļu trūkumu dzelzceļa infrastruktūras un ritošā sastāva uzturēšanai un attīstībai, kā arī Eiropas Savienības prasībām dzelzceļa jomā. Dzelzceļa restrukturizācijas mērķis ir sakārtot šo transporta nozari, piesaistīt dzelzceļa attīstībai papildu līdzekļus un radīt priekšnoteikumus iespējamajai dzelzceļa privatizācijai.

Kā preses konferencē pirms iepazīstināšanas ar projektu uzsvēra satiksmes ministrs Vilis Krištopans, viena no pirmkārt risināmajām problēmām ir — nodrošināt nerentablos pasažieru pārvadājumus. Kā zināms, “Latvijas dzelzceļš” pašlaik veic pasažieru pārvadājumus, saņemot par braukšanas biļetēm maksu, kas veido tikai 60 procentus no pakalpojumu izmaksām. Rezultātā ik gadu “Latvijas dzelzceļam” nākas ciest zaudējumus 15 – 18 miljonu izteiksmē. Dzelzceļa restrukturizācijas plāns pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai paredz jaunu modeli – valsts un pašvaldību kopīgi finansētu pasūtījumu dzelzceļa transporta operatoriem. Projektā kā viens no iespējamajiem pasažieru pārvadājumu un infrastruktūras uzturēšanas nodrošinātājiem minēts arī veidojamais dzelzceļu fonds.

Nākotnē, iespējams, notiks arī dzelzceļa sadalīšana valsts, pašvaldību un uzņēmumu sliežu ceļos atkarībā no to nozīmīguma un lietotāja. Paredzamas izmaiņas arī dzelzceļa remontdarbu veikšanā – attīstot privātuzņēmumus, jāierobežo pašreizējais “Latvijas dzelzceļa” monopolstāvoklis.

Jau dzelzceļa restrukturizācijas plāna izstrādes gaitā ir sākts atdalīt “Latvijas dzelzceļa” struktūrvienības. Patstāvīgi jau darbojas Pasažieru pārvadājumu un Nekustamā īpašuma pārvalde, tiek veidota Infrastruktūras un Ritošā sastāva pārvalde. Lai reformas laikā netraucētu kravu tranzīta plūsmu, Kravu pārvadājumu pārvaldes funkcijas šajā pārejas posmā paturēs “Latvijas dzelzceļa” direkcija.

Izskatīšanai Saeimā tiek gatavots arī Eiropas Savienības prasībām atbilstošs dzelzceļa likums.

Dina Gailīte,

“LV” nozares redaktore

Par Uzbekistānas vēstniecības jauno adresi

Ar šo informējam, ka Uzbekistānas Republikas vēstniecība Latvijā no 1997.gada 26.maija pārcēlusies uz jaunu adresi.

Tagad tās atrašanās vieta ir:

Elizabetes iela 11 — 11,

Rīga, Latvija, LV—1010.

Tālrunis: 7322424, 7322346.

Fakss 7322306.

Uzbekistānas Republikas

lietvedis Latvijā

I.Mavlanovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!