• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 11. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.1997., Nr. 126/127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43613

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ārlietu ministrijas iknedēļas preses saietu

Vēl šajā numurā

23.05.1997., Nr. 126/127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums dodas 11.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo aktu burtnīca pie Jums dodas ar likumiem, kas Saeimā pieņemti 24.aprīlī, un diviem apjomīgiem Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti 22.aprīlī. Saeima apstiprinājusi Latvijas Republikas pievienošanos ANO konvencijām par pasažieru starptautiskajos pārvadājumos izmantojamo autotransporta līdzekļu aplikšanu ar nodokļiem un par kravu starptautiskajos pārvadājumos izmantojamo autotransporta līdzekļu aplikšanu ar nodokļiem. Likums “Par prakses ārstiem” pieņemts, lai reglamentētu prakses ārstu profesionālo un finansiālo darbību, viņu tiesības, pienākumus un atbildību pret pacientu. Noteikts arī, kādas personas drīkst būt par prakses ārstiem. Grozījumi izdarīti likumā “Par radiācijas drošību un kodoldrošību” — attiecībā uz nedeklarētajiem jonizējošā starojuma avotiem u.c. Grozījumi likumā “Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību” attiecas uz gadījumiem, kad ēkas un augļu dārzi apvienoti vienā īpašumā ar zemi. Izdarīti arī grozījumi Civillikumā.

Ministru kabineta izdotie “Noteikumi par dienesta šaujamieročiem” nosaka kārtību, kādā juridiskās personas iegādājas, reģistrē, uzskaita un glabā šaujamieročus un munīciju, kārtību, kādā šaujamieroči tiek atsavināti vai iznīcināti, kā tiek noformētas šaujamieroču iegādāšanās un nēsāšanas atļaujas u.c. “Noteikumi par ūdens lietošanas atļaujām” nosaka kārtību, kādā pieprasāma un izsniedzama ūdens lietošanas atļauja un kādas ir ūdens lietotāja un atļaujas izsniedzēja tiesības un pienākumi: ūdens lietošanas veids, daudzums, termiņi, ūdens aizsardzība un maksājumi par tā lietošanu. Noteikumiem ir septiņi pielikumi: veidlapu paraugi, virszemes ūdeņu kvalitātes prasības un atbilstība noteiktajam mērķim (dzeršanai, zivju audzēšanai, peldēšanai) un piesārņojošo vielu maksimāli pieļaujamā koncentrācija notekūdeņos. Pielikumos norādīta 369 Latvijas ūdentilpju — ezeru, dīķu, karjeru, ūdenskrātuvju — platība un vairāk nekā astoņsimt ūdensteču — upju, strautu — garums, baseina laukums Latvijas teritorijā un ārpus mūsu valsts robežām. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!