• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nozaru dokumenti, ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.1997., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta Dienesta vēstule Nr.2/5437

Par papildinājumiem dabas resursu nodokļa nomaksas kārtībai

Vēl šajā numurā

21.05.1997., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

nozaru dokumenti, ZIŅAS

Par Valsts nekustamā īpašuma aģentūras devumu

Vakar, 19.maijā, valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" telpās notika šī uzņēmuma pirmā darbības gada noslēgumam veltīta preses konference. Kā zināms, aģentūra dibināta 1996.gada 17.maijā uz likvidētā Valsts īpašuma fonda bāzes saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu nr.120. Valsts nekustamā īpašuma aģentūra pārstāv valsts intereses nekustamā īpašuma jomā, un tās darbības pamatmērķi ir valsts nekustamā īpašuma pārvaldīšana un apsaimniekošana, apzināšana, novērtēšana, uzskaite un reģistrācijas nodrošināšana zemesgrāmatās, kā arī valsts institūciju nodrošināšana ar telpām.

Valsts nekustamā īpašuma aģentūra ir valsts akciju sabiedrība, un tā izdevumus sedz ar ieņēmumiem no savas darbības, nesaņemot finansējumu no valsts budžeta. Lielāko Valsts nekustamā īpašuma aģentūras ieņēmumu daļu veido tās valdījumā esošā valsts nekustamā īpašuma nomas un īres maksas - aģentūra ir noslēgusi vairāk nekā 250 zemes nomas un vairāk nekā 150 nedzīvojamo telpu nomas un pārvaldīšanas līgumus. Peļņas līdzekļus aģentūra izmanto galvenokārt valsts īpašuma uzturēšanai un ēku remontam. Tā 1997.gadā ēku atjaunošanai paredzēts izmantot 1,4 miljonus latu. Apkopoti aģentūras darba rezultāti arī finansu izteiksmē. 1996.gadā neto apgrozījums bijis 2,08 miljoni latu, bet tīrā peļņa - vairāk nekā 148 tūkstoši latu. Aģentūras pamatkapitāls gada laikā palielinājies no 500 tūkstošiem līdz 4,5 miljoniem latu. Tas sasniegts galvenokārt īpašuma tiesību sakārtošanas procesā, atsavinot pašvaldību valdījumā bijušos valstij piekrītošos īpašumus. Šādā veidā Valsts nekustamā īpašuma aģentūra tuvākajos četros gados iecerējusi kāpināt pamatkapitālu līdz 7 miljoniem latu. Par 1996.gadu aģentūra valsts budžetā iemaksājusi nodokļus vairāk nekā vienu miljonu latu.

Valsts nekustamā īpašuma aģentūras paveikto valsts īpašumu atgūšanā raksturo arī fakts, ka 1996.gadā tās pārstāvji piedalījušies 66 tiesas sēdēs, bet 1997.gadā jau 101 tiesas sēdē.

Daļu no atgūtajiem valsts īpašumiem aģentūra arī pārvalda un apsaimnieko, tomēr, kā uzskata akciju sabiedrības vadība, apsaimniekojamo īpašumu skaits var tikt ierobežots sakarā ar ekonomisko izdevīgumu. Iespējams, ka aizvien vairāk, palielinoties atgūto nekustamo īpašumu skaitam, aģentūrai būs izdevīgāk slēgt līgumus ar citiem uzņēmumiem par to apsaimniekošanu.

Nekustamā īpašuma aģentūras darba paplašināšanai izveidotas arī reģionālās pārstāvniecības Liepājā, Daugavpilī, Valmierā, Ventspilī un Jūrmalā. Svarīgi, ka pēc valstij piederošo nekustamo īpašumu apzināšanas un atgūšanas iegūtie līdzekļi tiek izmantoti turpat, reģiona ietvaros.

Dina Gailīte,

"LV" nozares redaktore


Iekšlietu ministrija. Licencēšanas komisija

Firmu saraksts, kurām 29.04.97. anulēta licence apsardzes un ieroču ievešanas un realizācijas uzņēmējdarbībai

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!