• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1997., Nr. 122/123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti (turpinājums)

Vēl šajā numurā

20.05.1997., Nr. 122/123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kopsavilkums

15.maija sēdē

2.lasījumā kā steidzamus pieņēma likumus:

— “Grozījums Saeimas Kārtības rullī”. (Reģ.nr.675) (dok. nr.2331; nr.2480; nr.2480a) Balsojums: 62 par, 5 pret, 8 atturas.

— “Par Latvijas Republikas un Vācijas Federatīvās Republikas līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”. (Reģ.nr.689) (dok. nr.2393; nr.2541) Balsojums par steidzamību: 60 par, 0 pret, 3 atturas; balsojums par 1.lasījumu: 55 par, 0 pret, 1 atturas; balsojums par 2.lasījumu: 55 par, 0 pret, 1 atturas.

2.lasījumā pieņēma likumprojektu:

— “Par Latvijas Republikas valdības un Vācijas Federatīvās Republikas valdības līgumu par karā kritušo personu apbedījumiem”. (Reģ.nr.673) (dok.nr.2317; nr.2572) Balsojums: 53 par, 0 pret, 4 atturas.

1.lasījumā kā steidzamu pie-ņēma likumprojektu:

— “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām””. (Reģ.nr.752) (dok.nr.2618; nr.2618a) Balsojums par steidzamību: 43 par, 3 pret, 6 atturas; balsojums par 1.lasījumu: 53 par, 0 pret, 3 atturas.

Nodeva komisijām likumprojektus:

— “Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu”. (Reģ.nr.747) (dok.nr.2600; nr.2600a) Nodeva Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai (atbildīgā), Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Juridiskajai komisijai un Eiropas lietu komisijai.

— “Grozījums likumā “Par zemes nodokli””. (Reģ.nr.748) (dok.nr.2601; nr.2601a) Nodeva Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai (atbildīgā) un Aizsardzības un iekšlietu komisijai.

— “Grozījumi Tiesnešu disciplinārās atbildības likumā”. (Reģ.nr.749) (dok.nr.2602; nr.2602a) Nodeva Juridiskajai komisijai (atbildīgā).

— “Par pašvaldību finansu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību”. (Reģ.nr.751) (dok.nr.2617; nr.2617a) Nodeva Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai (atbildīgā) un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai.

— “Grozījums Būvniecības likumā”. (Reģ.nr.753) (dok. nr.2620; nr.2620a) Nodeva Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai (atbildīgā).

— deputātu K.Čerāna, O.Kostandas, J.Mauliņa, E.Zelgalvja, J.Kazāka, E.Grīnberga, I.Liepas, A.Golubova, G.Valdmaņa, V.Kalnbērza un M.Bekasova pieprasījumu Ministru prezidentam A.Šķēlem un ekonomikas ministram G.Krastam par elektroenerģijas tarifu paaugstināšanu. (dok.nr.2643)

Pieņēma lēmumus:

— “Par dažu rajonu (pilsētu) tiesu tiesnešu apstiprināšanu”. (dok.nr.2604) Apstiprināt:

Andi Celmu par Jelgavas rajona tiesas tiesnesi. Balsojums: 44 par, 0 pret, 6 atturas.

Ritu Krēsliņu par Preiļu rajona tiesas tiesnesi. Balsojums: 42 par, 0 pret, 9 atturas.

Juri Rakeviču par Aizkraukles rajona tiesas tiesnesi. Balsojums: 47 par, 0 pret, 9 atturas.

Silvu Reinholdi par Liepājas pilsētas tiesas tiesnesi. Balsojums: 47 par, 1 pret, 9 atturas.

— “Par deputāta Viestura Bokas ievēlēšanu Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā”. (dok.nr.2641) Balsojums: 51 par, 5 pret, 2 atturas.

— “Par deputāta Andra Amerika atsaukšanu no Saeimas Saimnieciskās komisijas”. (dok.nr.2639) Balsojums: 50 par, 4 pret, 7 atturas.

— “Par deputāta Andra Amerika ievēlēšanu Saeimas Ārlietu komisijas sastāvā”. (dok.nr.2640) Balsojums: 49 par, 0 pret, 3 atturas.

— “Par A.Krastiņa ievēlēšanu Saeimas Ārlietu komisijā”. (dok.nr.2649) Balsojums: 58 par, 1 pret, 13 atturas.

— “Par deputāta Ernesta Jurkāna ievēlēšanu Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā, vienlaicīgi apstiprinot par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju”. (dok. nr.2642) Balsojums par Ernesta Jurkāna ievēlēšanu Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā: 57 par, 1 pret, 3 atturas. Balsojums par Ernesta Jurkāna apstiprināšanu par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju: 47 par, 8 pret, 1 atturas.

Atbilde uz Saeimas deputātu pieprasījumu:

— Saeima saņēma Ministru prezidenta A.Šķēles un zemkopības ministra R.Dilbas atbildi uz Saeimas deputātu K.Čerāna, J.Kušneres, E.Zelgalvja, J.Mauliņa, I.Liepas, J.Kazāka, O.Kostandas, E.Grīnberga, M.Bekasova un A.Golubova pieprasījumu par zemnieku kreditēšanas politikas pilnveidošanu un zemniecības saimnieciskā stāvokļa normalizāciju un saimnieciskās darbības plānošanas iespējamības nodrošināšanu. (dok.nr.2446; nr.2446a; nr.2446b; nr.2605)

Jautājumi un atbildes:

— Saeima saņēma ārlietu ministra V.Birkava atbildi uz deputātu K.Čerāna, J.Kušneres, J.Kazāka, E.Grīnberga un E.Zelgalvja jautājumu par valdības pasākumiem, lai panāktu Krievijas ievedmuitas samazinājumu Latvijā ražotiem sintētiskiem pavedieniem. (dok.nr.2520a)

— Saeima saņēma finansu ministra R.Zīles atbildi uz deputātu I.Kreituses, A.Kreitusa, A.Golubova, J.Urbanoviča, A.Saulīša, J.Stroda un O.Deņisova jautājumu par ražošanas nozarēm, kurās ir ieguldītas ERAB investīcijas. (dok.nr.2562)

— Saeima saņēma labklājības ministra V.Makarova atbildi uz deputātu A.Rubina, G.Valdmaņa, J.Stroda, M.Lujāna un J.Mauliņa jautājumu par Valsts kontroles atzinumu par Labklājības ministrijas nelikumīgu valsts budžeta līdzekļu izlietošanu lielos apmēros. (dok.nr.2539a)

— Saeima saņēma tieslietu ministra Dz.Rasnača atbildi uz deputātu A.Bartaševiča, M.Lujāna, J.Urbanoviča, V.Dozorceva un M.Bekasova jautājumu par ministrijas turpmāko rīcību, lai Pomoru vecticībnieku baznīca varētu tikt reģistrēta saskaņā ar pastāvošās likumdošanas prasībām. (dok.nr.2581)

— Saeima saņēma izglītības ministra J.Celmiņa atbildi uz deputātu K.Čerāna, J.Mauliņa, J.Kazāka, O.Kostandas un I.Liepas jautājumu par pašvaldību organizēto transportu Latvijas pagastos bērnu nogādāšanai uz skolu un atpakaļ. (dok. nr.2586a)

— Saeima saņēma veselības valsts ministra J.Viņķeļa atbildi uz deputātu O.Kostandas, K.Čerāna, I.Liepas, J.Kušneres un E.Grīnberga jautājumu par ēkas piešķiršanu Daugavpils prettuberkulozes slimnīcai. (dok.nr.2587a)

— Saeima saņēma pašvaldību lietu valsts ministra Ē.Zundas atbildi uz deputātu O.Kostandas, K.Čerāna, I.Liepas, J.Kušneres un E.Grīnberga jautājumu par to, kā pakļautībā tiks nodoti rajonu padomju pārziņā esošie bērnu nami – patversmes pēc rajonu padomju likvidēšanas un kādi ir to finansēšanas risinājumi. (dok.nr.2589a)

— Saeima saņēma pašvaldību lietu valsts ministra Ē.Zundas atbildi uz deputātu O.Kostandas, K.Čerāna, I.Liepas, J.Kušneres un E.Grīnberga jautājumu par to, kā pakļautībā tiks nodoti rajonu padomju pārziņā esošie veco ļaužu pansionāti pēc rajonu padomju likvidēšanas un kādi ir to finansēšanas risinājumi. (dok.nr.2590a)

— Saeima saņēma zemkopības ministra R.Dilbas atbildi uz deputātu J.Kušneres, K.Čerāna, J.Mauliņa, E.Grīnberga un O.Kostandas jautājumu par aprēķiniem, cik lielā apmērā sadārdzināsies gaļas produkcija, kad lopus kaus tikai sertificētajās lopkautuvēs, un kā valdība gatavojas kompensēt bērnu ēdināšanas izmaksu palielināšanos. (dok.nr.2611a)

— Saeima saņēma izglītības ministra J.Celmiņa atbildi uz deputātu A.Rubina, L.Ozoliņa, G.Valdmaņa, E.Zelgalvja un I. Liepas jautājumu par izmaksām viena cilvēka izglītībai Latvijas valstī. (dok.nr.2613a)

— Saeima saņēma zemkopības ministra R.Dilbas atbildi uz deputātu O.Kostandas, J.Mauliņa, E.Zelgalvja, E.Grīnberga un I.Liepas jautājumu par lauksaimniecības izglītības sistēmas reorganizāciju. (dok.nr.2619a)

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!