• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas hokejisti Saeimā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1997., Nr. 122/123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas rādītājs a(alfa)

Vēl šajā numurā

20.05.1997., Nr. 122/123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas hokejisti Saeimā

Turpinājums no 1.lpp.

Nākamgad pasaules čempionātā mums sūri un grūti nāksies aizstāvēt šo izcīnīto 7.vietu, lai pierādītu, ka esam to pelnīti ieguvuši. Domāju, ka mēs to spēsim.

— Vai tik sekmīga Latvijas valsts komandas debija “A” grupā nebija pārsteigums pasaules augstākajās hokeja aprindās?

— Es domāju, ka tā bija vienīgā sensācija šajā pasaules čempionātā. Jo visas citas spēles beidzās ar rezultātiem, kas jau iepriekš bija prognozēti. Mēs taču spējām panākt divus neizšķirtus ar abiem čempionāta finālistiem — Zviedriju un Kanādu. Tas vien liecina, ka esam ienākuši pasaules hokeja elitē ar skaļu vārdu.

— Tagad pats sāpīgākais jautājums. Hokejs bez ledus laukumiem nav iespējams. Šobrīd Latvijā faktiski ir tikai divi mākslīgā ledus hokejlaukumi. Vai tagad, pateicoties tikko iegūtajai 7. vietai pasaulē, beidzot būs valdības vai kādu sponsoru atbalsts, lai varētu turpināties Latvijas hokeja lieliskās tradīcijas?

— Tas tiešām ir tas sāpīgākais jautājums. Jā, valsts komandas spēlētāji ir nodrošināti ar ledu, jo katrs no mums spēlē kādā no ārvalstīm. Bet, lai mums būtu perspektīvas jaunu hokejistu izaudzināšanā, valdībai noteikti būtu jāpadomā par vismaz 2 — 3 mākslīgā ledus laukumu izbūvi dažādās Latvijas pilsētās. Piemēram, Jelgavas, Valmieras, Cēsu vai Ventspils iespējamie hokejisti nevarētu taču nepārtraukti braukāt uz Rīgu, lai tur patrenētos uz noīrētā ledus. Tas ir vajadzīgs daudzviet Latvijā. Un, ja būs ledus laukumi arī ārpus Rīgas, valsts čempionāts būs daudz interesantāks. Par to liecina kaut vai basketbola čempionāts, kur visur ir savi līdzjutēji un līdz ar to savi šī sporta veida tradīciju turpinātāji vai aizsācēji. Hokeja ledus arēnu celtniecība būtu straujš kāpums uz augšu.

Nebūtu jau jābūvē masīvas hokeja halles. Vajadzētu kaut vai tādus pārsegtos hokeja laukumus kā “Daugavas” stadionā. Pasaulē jau ir diezgan lēti tipveida projekti vienkāršiem ledus laukumiem, kam apkārt tribīnes pāris tūkstošiem skatītāju. Galvenais, lai būtu ledus hokejistiem. Tad noteikti būs daudz vairāk jauno hokejistu grupu, kam labu treneru pie mums netrūks. Patlaban ļoti daudzi zēni vēlas spēlēt hokeju, bet nav jau kur to darīt.

— Cerēsim, ka Latvijas valsts komandas veiksme pasaules čempionātā kļūs par pavērsienpunktu, domājot par mūsu hokeja nākotni.

Saeimas preses dienests,

Mintauts Ducmanis,

“LV” Saeimas un valdības lietu

redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!