• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmajā oficiālajā vizītē Latvijā - Lietuvas ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1997., Nr. 122/123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43517

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Rēzeknē

Vēl šajā numurā

20.05.1997., Nr. 122/123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmajā oficiālajā vizītē Latvijā — Lietuvas ārlietu ministrs

Rīgā 19.maijā

Pie Valsts prezidenta

Vakar, 19.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Lietuvas ārlietu ministru Aļģirdu Saudargu. Sarunas gaitā abas puses bija vienisprātis, ka sadarbības padziļināšana starp abām valstīm gan aizsardzībā, gan ārpolitisko mērķu sasniegšanā — NATO un ES, gan abu valstu robežjautājuma risināšanā ir jāturpina abu valstu nākotnes un labklājības vārdā. Baltijas valstu sadarbībai nav alternatīvas — šādu viedokli pauda abas puses.

Sarunas gaitā pārrunāta nākamnedēļ Igaunijā gaidāmā triju Baltijas valstu prezidentu tikšanās, kas notiek Eiropas drošībai nozīmīgā laika posmā — NATO atvēršanās un ES paplašināšanās priekšvakarā. Baltijas valstis ir ieinteresētas aktīvi piedalīties Eiropas drošības arhitektūras izveidē. Prezidenta un ārlietu ministra sarunā skarti arī reģionālās attīstības jautājumi un Latvijas un Lietuvas robežas problēmas. Tika pausta vienota nostāja, ka abu valstu kopējo interešu vārdā robežas jautājums jāatrisina iespējami ātrāk.

Uzsverot, ka vides aizsardzība iegūst arvien nozīmīgāku vietu, G.Ulmanis pauda domu, ka sadarbība un pārdomāti lēmumi šajos jautājumos ir vitāli nozīmīgi visai Baltijai un Eiropai. Tā izskanēja saistībā ar Būtiņģes termināla celtniecības gaitu, par kuru pastāstīja A.Saudargs.

Valsts prezidenta preses dienests


Pie Ministru prezidenta

Vakar, 19.maijā, oficiālās vizītes Latvijā laikā pie Ministru prezidenta Andra Šķēles viesojās Lietuvas Republikas ārlietu ministrs Aļģirts Saudargs.

Sarunu laikā pārrunāti plaši abu valstu sadarbības temati, skarot ES un NATO paplašināšanās problēmas, Baltijas jūras reģiona ģeopolitiskās situācijas attīstību un citus jautājumus.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs apmainījās domām par Baltijas Muitas ūnijas veidošanas principiem. A.Saudargs izteicās, ka Baltijas Muitas ūnijas izveide būtu jāsaista ar Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumiem. A.Šķēle uzsvēra, ka Baltijas Muitas ūnijas izveidošana sekmētu Baltijas valstu integrēšanos ES un atvieglotu Baltijas valstīs ražotās produkcijas nonākšanu Eiropas tirgū.

Tikšanās laikā pārrunāti abu valstu divpusējās sadarbības jautājumi. A.Šķēle uzsvēra nepieciešamību veltīt lielāku uzmanību abu valstu kopīgo muitas un robežposteņu izveidei, kā arī vides aizsardzības jautājumu risināšanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!