• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 13. maija noteikumi Nr. 178 "Noteikumi par nacionālās pretošanās kustības dalībnieku uzskaiti un nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecības un krūšu nozīmes izsniegšanu un uzskaiti". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.1997., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.179

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas apdrošinājuma ņēmēju interešu aizsardzības fonda nolikums

Vēl šajā numurā

16.05.1997., Nr. 121

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 178

Pieņemts: 13.05.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabinets

1997.gada 13.maijā Noteikumi nr. 178

Rīgā (prot. nr.27 16.¤)

Noteikumi par nacionālās pretošanās kustības dalībnieku uzskaiti un nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecības un krūšu nozīmes izsniegšanu un uzskaiti

Izdoti saskaņā ar likuma

"Par nacionālās pretošanās kustības

dalībnieka statusu" 7.pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama nacionālās pretošanās kustības dalībnieku uzskaite, nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecības (turpmāk - apliecība) un nacionālās pretošanās kustības dalībnieka krūšu nozīmes (turpmāk - krūšu nozīme) izsniegšana un minēto apliecību un krūšu nozīmju uzskaite.

2. Apliecība ir dokuments, kas apliecina nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu (1.pielikums).

3. Apliecību, kā arī krūšu nozīmi (2.pielikums) izsniedz saskaņā ar likumu "Par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu".

4. Persona, kas vēlas saņemt apliecību un krūšu nozīmi (turpmāk - iesniedzējs), pati vai ar pilnvarotās personas starpniecību iesniedz vai nosūta pa pastu rajona pašvaldības padomei vai republikas pilsētas domei (turpmāk - pašvaldība) pēc savas dzīvesvietas iesniegumu (3.pielikums), kam pievieno šādus dokumentus:

4.1. likumā "Par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu" noteiktajā kārtībā izsniegta dalību nacionālajā pretošanās kustībā apliecinoša dokumenta kopiju;

4.2. divas fotokartītes 3 x 4 cm.

5. Pašvaldība rakstiski paziņo iesniedzējam par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusa piešķiršanu vai par atteikumu to piešķirt. Pašvaldības atteikumu piešķirt nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu iesniedzējs var pārsūdzēt tiesā.

6. Pašvaldības atbildīgā amatpersona, pamatojoties uz pašvaldības lēmumu par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusa piešķiršanu, aizpilda pieprasījumu (4.pielikums), uzlīmē uz tā vienu no iesniedzēja fotokartītēm un kopā ar iesniedzēja otru fotokartīti iesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes attiecīgās administratīvās teritorijas nodaļā.

7. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes attiecīgās nodaļas atbildīgā amatpersona pārbauda Iedzīvotāju reģistrā iesniedzēja vārda un uzvārda atbilstību personas kodam un piecu darbadienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas iesniedz minēto pieprasījumu kopā ar iesniedzēja otru fotokartīti izgatavotājuzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) apliecības izgatavošanai.

8. Pēc apliecības saņemšanas no izgatavotājuzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pašvaldības atbildīgā amatpersona uzaicina iesniedzēju saņemt apliecību un krūšu nozīmi un norāda, ka līdzi jāņem pase vai cits personu apliecinošs dokuments, kurā ir norādīts Latvijas iedzīvotāja personas kods.

9. Ja iesniedzējs veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties pašvaldībā, apliecību un krūšu nozīmi izsniedz iesniedzēja pilnvarotajai personai.

10. Par apliecības un krūšu nozīmes saņemšanu iesniedzējs vai viņa pilnvarotā persona parakstās nacionālās pretošanās kustības dalībnieku uzskaites žurnālā (5.pielikums).

11. Nacionālās pretošanās kustības dalībnieku uzskaites žurnāla lapām jābūt numurētām, caurauklotām un apzīmogotām ar pašvaldības zīmogu.

12. Lēmums par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusa piešķiršanu, nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu apliecinoši dokumenti un pieprasījums glabājams attiecīgajā pašvaldībā.

13. Pašvaldība nodrošina nacionālās pretošanās kustības dalībnieku uzskaiti savā administratīvajā teritorijā.

14. Ja nacionālās pretošanās kustības dalībnieks nozaudējis izsniegto apliecību, tā ir prettiesiski atņemta vai iznīcināta, viņam jāiesniedz pašvaldībā, kas izsniegusi nozaudēto, prettiesiski atņemto vai iznīcināto apliecību, šo noteikumu 4.punktā minētais iesniegums un fotokartītes.

15. Pašvaldība laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" sniedz paziņojumu par nozaudētās, prettiesiski atņemtās vai iznīcinātās apliecības atzīšanu par nederīgu.

16. Pašvaldības atbildīgā amatpersona atkārtoti izsniedz apliecību šo noteikumu 6., 7., 8., 9. un 10.punktā noteiktajā kārtībā.

17. Apliecība izmantojama Latvijas Republikas teritorijā un uzrādāma, ja nacionālās pretošanās kustības dalībnieks vēlas izmantot normatīvajos aktos noteiktās nacionālās pretošanās kustības dalībnieka tiesības.

18. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde veic nacionālās pretošanās kustības dalībnieku vienotu uzskaiti un veido kopēju datu bāzi par minētajām personām.

Ministru prezidents A.Šķēle

Iekšlietu ministrs D.Turlais

2.pielikums

Ministru kabineta

1997.gada 13.maija noteikumiem nr.178

Nacionālās pretošanās kustības dalībnieka krūšu nozīmes paraugs (apraksts)

1. Nacionālās pretošanās kustības dalībnieka krūšu nozīme (turpmāk - nozīme) veidota no metāla sudraba krāsā un zelta krāsā ar sarkanu (karmīns) un baltu emaljas apdari.

2. Nozīmes augstums ir 37 mm un platums - 25 mm.

3. Nozīmē atveidots sarkans (karmīns) vairogs, uz kura puslokā izvietotas trīs piecstarainas zvaigznes zelta krāsā un kuru pa diagonāli šķērso balta emaljas josla, aiz vairoga - zobens sudraba krāsā.

4. Nozīmes augšējo malu apvij lente sudraba krāsā, uz kuras ir reljefs uzraksts "Par Latviju" un gadskaitļi "1940" un "1990".

5. Nozīmes apakšējo malu rotā ozollapu vītne sudraba krāsā.

Iekšlietu ministrs D.Turlais


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!