• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1997., Nr. 116/118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43432

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai atvērta ir katra sirds!

Vēl šajā numurā

13.05.1997., Nr. 116/118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Nacionālā radio un televīzijas padome

Veids: informācija

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Nacionālā radio un televīzijas padome

Informācija

Nacionālā radio un televīzijas padome informē, ka konkursam retranslācijas atļaujas (licences) saņemšanai radio programmas retranslācijai Rīgas 576 kHz frekvencē pieteicies viens pretendents — Raimonds Kreicbergs, adrese: Kadiķu iela 5, Jūrmala, LV–2008

CMR koncepcija

CMR ( Country Music Radio )ā kantrī mūzikas radio programma, kas tiek izplatīta no ASTRA 1D satelīta 10,729 GHz frekvencē V polarizācijā 7,38/7,56 MHz apakšfrekvencē. CMR programma tiek raidīta 18 stundas diennaktī angļu valodā.

CMR, Country Music Radio for Europe Limited , dibināta 1993.gadā Lielbritānijā, reģ.Nr.3202187, adrese: 254 Goswell Road, London EC1V7EB; VAT Nr.677936861.

Uzņēmējsabiedrības direktori:

Ričards Belfīlds, priekšsēdētājs, neatkarīgās televīzijas producentu kompānijas Fulcrum Production Limited izpilddirektors, Fulcrum Research Limited kompānijas direktors, kompānijas Bard Entertainments Limited un White Rose Television Limited direktors;

Lī Viljams, CMR dibinātājs, izpilddirektors;

Džonatans Kohens, Baltic plc , Sutcliffe Speakman plc , BR Projects Limited direktors;

Čārlzs Pīls, Peel Hunt firmas vadītājs.

CMR akcionāri ir Adams Skots un Elizabete Kels.

Kompānijas banka — Royal Bank of Scotland plc .

CMR programma Eiropā ir uztverama ar satelīta antenas palīdzību, tā pagaidām nav pieejama ne AM vidējos viļņos, ne FM ultraīsviļņos. Pašlaik CMR ir vienīgā kantrī mūzikas radiostacija Eiropā, kas izplata šī žanra mūziku. CMR savās programmās ietver tādus kantrī mūzikas žanrus kā Country Hils, Classic Gold , Bluegrass , Cajun , Western Swing u.c.

CMR programmu vada moderatori vai dīdžeji, tā nav kompjuterizēta, pārraides notiek tiešajā ēterā. CMR programmās akcents tiek likts uz Eiropas kantrī mūziku. Par programmu atbildīgs ir Lī Viljams, CMR izpilddirektors.

Pašlaik Amerikā ir 2600 kantrī mūzikas radiostaciju, bet Eiropā CMR ir vienīgā. Amerikas kantrī mūzikas industrija redz Eiropu kā vietu, kur varētu spert nākamo soli kantrī mūzikas izplatīšanai. CMR ir viena no tām radiostacijām, kas jau sekmīgi darbojas šajā jomā. Stacijas mērķis ir sākt retranslēt CMR programmu Eiropā AM vidējo viļņu diapazonā. Jau kopš 1993.gada CMR regulāri veic aptaujas un pētījumus Eiropā, meklējot vispiemērotāko vietu raidīšanai AM vidējo viļņu diapazonā. Ir notikusi sarakste un vairākas tikšanās ar Latvijas LVRTC vadību, kura savukārt ir informējusi CMR par AM diapazona izmantošanas tehniskajām iespējām Latvijā. Pēc vairākām diskusijām un frekvenču analīzes CMR ir izvēlējusies Rīgas 576 kHz AM raidītāju, kas pašlaik netiek izmantots. CMR paredz retranslēt nemainītu kantrī mūzikas radio programmu (angļu valodā) ar mērķauditoriju Eiropas ziemeļdaļā, apzinoties LVRTC rīcībā esošā raidītāja tehniskās iespējas un frekvences lietošanas limitus. Apzināmies arī, ka mūs interesējošā Eiropas auditorija saņems signālu, kas ir ārpus raidītājadrošas uztveramības zonas, taču tehniskie testi ir parādījuši, ka uztveramības kvalitāte Anglijas dienvidu daļā, Skandināvijā un Rietumeiropas austrumu daļā mūs tomēr apmierina. Tas ir saistīts galvenokārt ar AM diapazona radioviļņu izplatīšanās īpatnībām (labāka izplatīšanās tumšā diennakts laikā u.c.). Kā piemēru šāda veida apraidei varam minēt Latvijā populāro Radio Luxembourg , kuras raidītāja drošas uztveramības zona pat netuvojas Latvijai, bet mūsu reģionā staciju klausījās ļoti liela auditorija.

Pozitīva konkursa rezultāta gadījumā esam gatavi reģistrēt uzņēmējsabiedrību (CMR Baltic Limited ) likuma “Par uzņēmējdarbību” noteiktajā kārtībā.

Nacionālā radio un televīzijas padome

Informācija

Nacionālā radio un televīzijas padome informē, ka konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai radio programmu izplatīšanai 104,7 MHz frekvencē UĪV diapazonā Talsos pieteicies viens pretendents — Andis Smelte, adrese: Rūpniecības iela 16, Talsi, LV–3201.

Vispārējā programmas koncepcija

Raidorganizācijas iespējamais nosaukums bezpeļņas SIA “Talsu Kristīgais radio”

Programmas nosaukums: Talsu Kristīgais radio

Vispārējā ievirze:

– reliģiska,

– kristīga,

– starpkonfesionāla,

– informatīvi izglītojoša, publicistiska, muzikāla.

Programmas mērķi:

– informēt par kristīgo draudžu dzīvi Talsos,

– iepazīstināt ar kristīgu skatījumu uz plašu problēmu spektru sabiedrībā,

– veicināt ekumēnisko procesu dažādu konfesiju starpā, sapratnes un savstarpējas cieņas nostiprināšanos,

– atspoguļot sabiedrības un baznīcas dialogu.

Mērķauditorija

Pēc vecumiem

Pamata mērķa grupa 25—54 gadi,

papildu grupas līdz 17, 18—24, virs 54

Pēc nodarbošanās

Bez izteiktas orientācijas uz konkrētiem nodarbes veidiem

Pēc sociālās piederības

Bez izteiktas orientācijas uz konkrētiem sociāliem slāņiem

Pēc nacionālās piederības

Pamata mērķa grupas — latvieši un latviešu valodas pratēji

Pēc attieksmes pret baznīcu

Gan draudzes locekļi, gan ārpus draudžu loka esošie

Valoda

Latviešu, krievu

Laika sadalījums

Programma — 24 stundas diennaktī

Sākotnēji lielākā daļa — Latvijas Kristīgā radio programmas retranslācija. Tās ietvaros turpinās skanēt Talsu luterāņu draudzes raidījums “Pilsēta kalnā” un baptistu draudzes raidījums “Ceļā”. Tālāk atkarībā no finansu un tehniskajām iespējām paredzams uzsākt iknedēļas dievkalpojumu translācijas no Talsu baznīcām, kā arī veidot ikdienas informatīvos raidījumus un tematiskas programmas.

Informācija

Sadarbība ar Talsu pilsētas domi, kristīgajām draudzēm (luterāņu, katoļu baptistu un adventistu) un Talsu Kristīgo skolu.

Reklāma

Sludinājumi par norisēm draudzēs, kultūras dzīvi utt.

.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!