• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju Zvaigžņu ordeņa goda zīmes - sakaru darbiniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1997., Nr. 116/118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valstiskums un partijas

Vēl šajā numurā

13.05.1997., Nr. 116/118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju Zvaigžņu Ordeņa goda zīmes — sakaru darbiniekiem

Piektdien, 9.maijā, satiksmes ministrs Vilis Krištopans Valsts prezidenta vārdā pasniedza Triju Zvaigžņu ordeņa zelta goda zīmes “Lattelekom” muzeja vadītājam Jāzepam Ločmelim, telekomunikāciju darbiniekiem Jurim Kūlam un Eduardam Mālmeisteram.

Jāzepa Ločmeļa dzīve ir cieši saistīta ar telekomunikāciju nozari jau kopš 1942.gada, kad viņš iestājās Rīgas pilsētas arodskolā un strādāja skolas darbnīcās par elektromontieri. J.Ločmelis izstrādājis trīs Rīgas automātisko telefona centrāļu (ATC) būvdarbu projektus, pats piedalījies to montāžā un nodošanā ekspluatācijā. No 1966.gada J.Ločmelis Rīgas Politehniskajā institūtā vada automātisko elektrosakaru katedru un 10 gadus darbojas kā Radiotehnikas un sakaru fakultātes dekāns. No 1985.gada J.Ločmelis ir profesors. Publicējis vairāk nekā 400 zinātniskus un vēsturiskus rakstus. Par darbu “Gaismas vadu ciparsistēmu komplekss” viņš 1985.gadā saņēma Latvijas Valsts prēmiju, bet 1987.gadā J.Ločmelim piešķirts Nopelniem bagātā zinātnes un tehnikas darbinieka nosaukums, viņš ir arī Latvijas radioelektronikas un sakaru inženieru biedrības prezidents. No 1991.gada J.Ločmelis ir pazīstamā inženiera J.Lintera fonda dibinātājs un priekšsēdētājs. Pēc J.Ločmeļa iniciatīvas 1993.gadā sāka darboties Latvijas telekomunikāciju klubs. 1995.gadā viņa vadībā durvis vēra “Lattelekom” muzejs.

Jurim Kūlam kopš 1956.gada vienīgā darba vieta ir “Lattelekom”. No telefona centrāles mehānismu regulētāja kļuvis par Rīgas telefona tīkla galveno inženieri. Daudz darba veltījis tīkla kvalitātes rādītāju paaugstināšanai un vadības sistēmas uzlabošanai. Sākoties atmodas gadiem, nozīmēts par Servisa telekomunikāciju centra direktoru. Realizējot Latvijas telekomunikāciju modernizācijas plānu, nozīmēts par Rīgas zonas direktoru. Apbalvots ar Lintera prēmiju.

Eduards Mālmeisters savas darba gaitas sācis kā montieris Talsu sakaru līniju cehā. Kļuvis par ceha priekšnieku, vēlāk par Talsu rajona sakaru mezgla priekšnieku un telekomunikāciju centra direktoru. Savas darbības laikā panācis Talsu rajonā viaugstāko telefona aparātu blīvumu uz 100 iedzīvotājiem. Tika uzceltas tiem laikiem atbilstošas jaunas telefona centrāles Talsos, Sabilē, Stendē, Valdemārpilī un Rojā. Ir veltījis lielu darbu, lai uzlabotu darbinieku sadzīves apstākļus. Apbalvots ar Lintera prēmiju.

SM preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!