• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Saeimas delegācijas vizītes Ukrainā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.1997., Nr. 114/115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43397

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Saeimas delegācijas vizītes Ukrainā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

09.05.1997., Nr. 114/115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PRESES KONFERENCES

Pēc Saeimas delegācijas vizītes Ukrainā

Vakar, 8.maijā, no Ukrainas atgriezās Saeimas priekšsēdētāja Alfreda Čepāņa vadītā delegācija, kuras sastāvā bija Saeimas deputāti Māris Rudzītis, Andrejs Panteļējevs un Aida Prēdele. Tūdaļ pēc lidmašīnas nolaišanās delegācija sniedza preses konferenci par oficiālās vizītes rezultātiem.

Vispirms runāja delegācijas vadītājs Alfreds Čepānis:

— Godājamie klātesošie! Mēs tikko esam atgriezušies no Kijevas. Gan politiskais, gan klimatiskais siltums tur bija ļoti liels. Klimatiskais — 27 grādi, politisko nevar grādos izmērīt, kā mums šķita, tas bija visnotaļ liels un mums arī patīkams. Mēs tikāmies ar Valsts prezidentu Leonīdu Kučmu, parlamenta priekšsēdētāju Aleksandru Morozu, ar premjerministru Pāvelu Lazarenko, ārlietu ministru Genādiju Sidorenko, tikāmies šorīt vēl ar parlamenta ārlietu un NVS valstu komisijas priekšsēdētāju Borisu Oļeiņiku un ar ārējo ekonomisko sakaru un tirdzniecības ministra vietnieku Borisu Lemmu. Visur mūs ļoti silti uzņēma. Vēl bija viena tikšanās vakar ar Ukrainas un Latvijas parlamentāro grupu, kurā ir seši deputāti. Tātad politiskais klimats mums visnotaļ ir ļoti, ļoti labvēlīgs. Lai gan viņiem, tāpat kā mums, parlamentā ir diezgan raiba politiskā situācija — ir pārstāvētas parlamentā kādas 34 partijas — visos jautājumos attiecībā uz Latviju un iespējamo politisko, kultūras un ekonomisko sadarbību visi bija vienisprātis — ar mums kopā, ar Baltijas valstīm un Latviju konkrēti. Ukrainai ir jādara viss, lai nostiprinātu Eiropas Savienību, lai nostiprinātu iespējamos politiskos sakarus ne tikai Savienības ietvaros, bet arī ārpus tās, ārpus tām Eiropas valstīm, kas būtu ieinteresētas šajā jautājumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!