• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 16. aprīļa rīkojums Nr. 181 "Par Zemkopības ministrijas privatizējamo valsts īpašuma objektu nodošanu Privatizācijas aģentūrai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.1997., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabinets rīkojums Nr.182

Grozījums Ministru kabineta 1995.gada 14.februāra rīkojumā nr.62 "Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai"

Vēl šajā numurā

18.04.1997., Nr. 99

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 181

Pieņemts: 16.04.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr. 181

Rīgā 1997.gada 16.aprīlī (prot. nr.21 14.§)

Par Zemkopības ministrijas privatizējamo valsts īpašuma objektu nodošanu Privatizācijas aģentūrai

1. Saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" Pārejas noteikumiem Zemkopības ministrijai nodot privatizējamos valsts īpašuma objektus Privatizācijas aģentūrai, izņemot tos valsts uzņēmumus, kuriem līdz šī rīkojuma spēkā stāšanās dienai ir iecelta kreditoru administrācija saskaņā ar likumu "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju un bankrotu" vai ir iecelti administratori saskaņā ar likumu "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju".

2. Zemkopības ministrijai nodot un Privatizācijas aģentūrai pārņemt savā valdījumā šādus valsts īpašuma objektus, lai veiktu to turpmāko privatizāciju:

2.1. valsts īpašuma objektus, kuru privatizācijas projekts vai privatizācijas konkursa noteikumi ir apstiprināti;

2.2. valsts īpašuma objektus, kuru privatizācijas projekts ir iesniegts, bet nav apstiprināts;

2.3. valsts kapitāla daļas, kuras valsts īpašuma objekti ir ieguldījuši citās uzņēmējsabiedrībās un kuras tiek privatizētas;

2.4. privatizējamo valsts īpašuma objektu neparakstītās un parakstītās, bet neizpirktās valsts kapitāla daļas šo objektu kapitāla daļu pārņemšanas brīdī;

2.5. valsts īpašumu, kas saskaņā ar likumu bez atlīdzības nodots piensaimnieku kooperatīvajai sabiedrībai, ja šī sabiedrība tiek likvidēta un nav notikusi mantas personifikācija.

3. Vienlaikus ar šī rīkojuma 2.punktā minētajiem objektiem nodot visu ar tiem saistīto dokumentāciju, bet, nododot šī rīkojuma 2.1. un 2.2.apakšpunktā minētos objektus, nodot arī privatizācijas projektus un privatizācijas konkursa noteikumus. Attiecīgos objektus un dokumentus nodot saskaņā ar pieņemšanas-nodošanas aktu, ko noformē atbilstoši likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 13.panta prasībām.

4. Zemkopības ministrijai nodot Privatizācijas aģentūrai:

4.1. ar tāda valsts īpašuma objekta privatizāciju saistīto dokumentāciju, kas ir privatizēts, bet par kuru nav veikti visi maksājumi latos un privatizācijas sertifikātos vai nav izpildīti citi privatizācijas projektā, konkursa noteikumos, pirkuma līgumā noteiktie nosacījumi šo noteikumu spēkā stāšanās brīdī;

4.2. pilnīgi privatizēto valsts statūtsabiedrību un valsts kapitāla daļu privatizācijas procesa dokumentāciju un privatizācijas komisiju lietvedības dokumentus. Attiecīgajai dokumentācijai jābūt sakārtotai atbilstoši Latvijas valsts arhīva prasībām.

5. Šī rīkojuma 4.punktā minēto dokumentāciju nodot saskaņā ar pieņemšanas-nodošanas aktu, ko noformē atbilstoši likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 13.panta prasībām. Vienlaikus ar šo dokumentāciju Privatizācijas aģentūrai tiek nodoti privatizācijas komisiju atvērtie privatizācijas sertifikātu uzkrāšanas konti, attiecīgi pārjaunojot līgumus ar apkalpojošo banku.

6. Valsts īpašuma objektus, kas minēti šī rīkojuma 2.1.apakšpunktā, privatizēt saskaņā ar likumiem, kas bija spēkā valsts īpašuma objekta privatizācijas projekta vai valsts īpašuma objekta privatizācijas konkursa noteikumu apstiprināšanas dienā.

7. Ja valsts īpašuma objektu privatizē, pārdodot to piedāvājumu konkursā, šī objekta privatizāciju veikt saskaņā ar likumiem, kas bija spēkā piedāvājumu konkursa nolikuma apstiprināšanas dienā.

8. Valsts īpašuma objektus, kas minēti šī rīkojuma 2.2., 2.3., 2.4. un 2.5.apakšpunktā, privatizēt saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju", kā arī izstrādāt šo objektu privatizācijas noteikumus.

9. Zemkopības ministrijai ar rīkojumu mēneša laikā pēc valsts īpašuma objektu nodošanas Privatizācijas aģentūrai likvidēt attiecīgās valsts īpašuma privatizācijas komisijas.

Ministru prezidents A.Šķēle

Ekonomikas ministra vietā -zemkopības ministrs R.Dilba

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!