• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Diplomātija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.1997., Nr. 91/92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42929

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Agreement between the Government of the Republic of Latvia (hereinafter referred to as Latvia) and the Government of the Kingdom of Denmark (hereinafter referred to as Denmark) Concerning the Abolition of the Visa Requirement

Vēl šajā numurā

09.04.1997., Nr. 91/92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Latvijas ārlietu ministrs Maskavā

Vakar, 8. aprīlī, Maskavā Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Krievijas Federācijas ārlietu ministra pirmo vietnieku Igoru Ivanovu.

Lietišķā un atklātā sarunā V. Birkavs un I. Ivanovs apliecināja Latvijas un Krievijas konstruktīvo pieeju starpvaldību komisijas darbam un apstiprināja abu pušu vienošanos laikus saskaņot un sagatavot līgumus, kas būtu parakstāmi starpvaldību komisijas pirmajā sēdē.

Sarunas dalībnieki apsprieda savstarpējo sadarbību, gatavojot LR Valsts prezidenta vizīti Krasnojarskā, kā arī abu valstu Ārlietu ministriju konsultāciju grafiku.

Latvijas un Krievijas diplomāti pārrunāja sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī jautājumus, kas skar drošības politikas veidošanu reģionā. Sarunas gaitā V. Birkavs un I. Ivanovs veltīja lielu uzmanību reģionālajai sadarbībai, pozitīvi vērtēja Latvijas prezidēšanas panākumus Baltijas Jūras valstu padomē un bija vienisprātis, ka abu valstu saskaņotā pieeja BJVP prioritātēm veicinātu BJVP reģiona kā vienotas makroekonomiskās telpas izveidošanu.

Vakarā LR ārlietu ministrs rīkoja darba vakariņas Maskavā rezidējošajiem BJVP valstu vēstniekiem. Tika pārrunātas ar Latvijas prezidēšanu BJVP saistītās aktualitātes, ieskaitot BJVP valstu ārlietu ministru sanāksmi, kas notiks Rīgā 2. un 3. jūlijā.

Latvijas vēstnieki Briselē

7. un 8. aprīlī Briselē notika Eiropas Komisijas Tehniskās palīdzības un informācijas apmaiņas biroja (TAIEX) rīkotais seminārs Latvijas Republikas vēstniekiem ES dalībvalstīs, ES asociētajās valstīs, ASV un Eiropas Padomē par tematu “Iekšējais tirgus un tā ietekme uz paplašināšanās procesu”. Seminārā tiks apspriesta Eiropas Savienības iekšējā tirgus attīstība, likumdošana un tās piemērošana dalībvalstīs, un asociētajās valstīs, kā arī sadarbības mehānismi ar asociētajām valstīm. Semināra gaitā izvērtēs iespējas paplašināt Latvijas aktivitātes ES institūcijās, dalībvalstīs un citās valstīs. Austrijas, Somijas un Zviedrijas pastāvīgo pārstāvniecību pie ES pārstāvji darīs zināmu savu pieredzi attiecībā uz sarunām par iestāšanos ES. Semināra dalībnieki gūs dziļāku ieskatu ES kopējās lauksaimniecības politikā, strukturēto un reģionālo fondu politikas reformās, kā arī ES attiecībā ar Pasaules tirdzniecības organizāciju (WTO) un Eiropas Ekonomiskās sadarbības organizāciju (OECD). Notiks arī diskusija par Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā.

Semināra laikā Latvijas vēstniekiem paredzēta sanāksme ar LR Ārlietu ministrijas vadību par dažādiem Latvijas eirointegrācijas aspektiem un speciālistu sagatavošanu sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā. Šo sanāksmi vadīs ĀM valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

Parafēts līgums

Pirmdien, 7.aprīlī, LR ĀM valsts sekretāra vietnieks Alberts Sarkanis un Itālijas Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Alesandro Pjetromarki ( Alessandro Pietromarchi ) saskaņoja un parafēja līgumu par nelegālo ieceļotāju atpakaļuzņemšanu.

Latvijas puse iesniedza līguma projektu par bezvīzu ceļošanu diplomātisko pasu turētājiem.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!