• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 7. aprīļa sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1997., Nr. 89/90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceļā uz Eiropu: vērtējumi, pamudinājumi, pārliecība

Vēl šajā numurā

08.04.1997., Nr. 89/90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 7. aprīļa sēdē

Tiesību akti, kas akceptēti

Satversmes 81.panta

noteiktajā kārtībā

Akceptēti grozījumi likumā “Par Vērtspapīru tirgus komisiju”. Grozījumi nosaka, ka par valdes locekļiem nevar būt padomes locekļi, izņemot komisijas priekšsēdētāja biedru. Valdes nolikumu apstiprinās padome. 25.pants izteikts šādā redakcijā: padome nosaka komisijas priekšsēdētāja un komisijas priekšsēdētāja vietnieka algu, kā arī valdes locekļu atalgojumu, kura ietvaros valdes priekšsēdētājs nosaka valdes locekļu algas.

Akceptēti grozījumi likumā “Par ostām”. 10.panta 2.daļā izdarīti šādi grozījumi: vārdi “Finansu ministrijas Nodokļu un muitas likumdošanas departamenta direktors” aizstāti ar vārdiem “finansu ministrs”, “Zemkopības ministrijas pārstāvis” aizstāti ar vārdiem “zemkopības ministrs” un vārdi “satiksmes ministrs, Satiksmes ministrijas Jūrniecības departamenta pārstāvis, Satiksmes ministrijas Dzelzceļa departamenta pārstāvis” — ar vārdiem “satiksmes ministrs un divi Satiksmes ministrijas pilnvaroti pārstāvji”.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par ceļu satiksmi”. Tiesību akta uzdevums ir noteikt ceļu satiksmes norises un ceļu satiksmes drošības organizatoriskos un tiesiskos pamatus LR, lai aizsargātu cilvēku dzīvību, veselību un vidi, kā arī fiziskajām personām piederošo mantu. Noteikumi regulēs mehānisko transporta līdzekļu īpašuma, turējuma un lietojuma tiesību iegūšanu, kā arī īpašnieka, turētāja un lietotāja atbildību. Noteikumu 21.pants nosaka transporta līdzekļu īpašnieku (turētāju) pienākumus un tiesības. Par spēku zaudējušu atzīti Satversmes 81.panta kārtībā izdotie MK 1994.gada 30.augusta noteikumi nr.169 “Par ceļu satiksmi”.

Akceptēti grozījumi likumā “Par aizsardzības spēkiem”. Grozījumi izdarīti, lai veiktu Valsts prezidenta un Saeimas drošības dienesta reorganizāciju un izveidotu Militāro policiju. Tie paredz uz Drošības dienesta bāzes esošajos štata vienību ietvaros izveidot Militāro policiju, kas iekļausies aizsardzības spēku sistēmā un būs pakļauta NBS komandieriem.

Akceptēti grozījumi likumā “Par uzņēmējdarbību”, kuros papildināta 34.1 panta pirmā daļa ar 7.punktu šādā redakcijā — “ja pamatkapitāla lielums neatbilst likuma prasībām”; likums papildināts ar 34.pantu sekojošā redakcijā: “34.1 pants. Uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību likvidācija, kuru pamatkapitāls neatbilst likuma prasībām

(1) Kreditoru prasības pret uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuru pamatkapitāls neatbilst likuma prasībām, MK noteiktajā kārtībā jāpiesaka LR Uzņēmumu reģistrā.

(2) Šī panta pirmajā daļā minētie uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuriem nav noteiktas kreditoru prasības, ir izslēdzami no LR Uzņēmumu reģistra MK noteiktajā kārtībā, nepiemērojot tiem šā likuma 34.pantā noteikto likvidācijas procedūru.

(3) Šī panta pirmajā daļā minētie uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), par kuriem pieteiktas kreditoru prasības, likvidē vispārējā kārtībā.”

Parastā kārtībā

akceptētie tiesību akti

Valdība akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas valdības un Kirgīzijas Republikas valdības nolīgumu par automobiļu starptautisko satiksmi”.

Valdības preses departaments

Ministru kabineta Komitejas 7. aprīļa sēde

Akceptēts rīkojuma projekts “Par LR piedalīšanos Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas vispārējā pamatkapitāla palielināšanā”. Paredzēts palielināt bankas pamatkapitālu no ECU 10 uz 20 miljardiem. Komiteja akceptēja projektu Latvijai piederošo akciju skaita palielināšanai par 1000 akcijām.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos “Par lauku apvidus zemes kadastrālo vērtēšanu”. Grozījumu projektam pievienots pagastu un pilsētu lauku teritoriju meža zemes vidējais novērtējums.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par kārtību, kādā Privatizācijas aģentūrai tiek nodoti valsts īpašuma objekti, kuri tiek privatizēti saskaņā ar speciālajiem privatizācijas likumiem”. Noteikumi attieksies uz tiem valsts īpašuma objektiem, kuri tiks privatizēti saskaņā ar likumiem “Par piena pārstrādes uzņēmumu privatizāciju”, “Par gaļas pārstrādes uzņēmumu privatizāciju” un “Par maizes ražošanas valsts (pašvaldību) uzņēmumu privatizāciju”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par pārskatu par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanu 1996. gadā”. Kopā izlietoti 7 867 950 lati.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1997. gadā”. Paredzēts izlietot 32 000 000 latu.

Komiteja akceptēja likumprojektu “LR likums par Konkurences padomi”. Konkurences padome būs koleģiāla valsts uzraudzības institūcija, kura atradīsies Ekonomikas ministrijas pārraudzībā un kuras uzdevums būs nodrošināt Konkurences likuma un citu tiesību aktu efektīvu darbību konkurences aizsardzības un veicināšanas nolūkā. Akceptēts grozījumu projekts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par sociālā nodokļa maksājumu sadalījumu pa sociālās apdrošināšanas veidiem”. Noteikumu projekts paredz 34,94% pensijas apdrošināšanai, 0,85% maternitātes un slimības apdrošināšanai, 1,6% bezdarba apdrošināšanai un 0,08% nelaimes gadījumu darbā un arodslimību apdrošināšanai.

Komiteja akceptēja MK noteikumu projektu “Par obligātās sociālās apdrošināšanas pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām līdzekļu veidošanas un izlietošanas kārtību”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par izdienas pensiju izmaksu no aktīvā dienesta atvaļinātajām Aizsardzības ministrijas struktūrvienību militārpersonām”. Noteikumi nepieciešami, lai nodrošinātu ar pensijām tos Aizsardzības ministrijas struktūrvienību virsniekus un virsdienesta karavīrus, kuri nav iekļauti NBS sastāvā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par aizsardzību pret jonizējošo starojumu”. Noteikumi tiks izdoti saskaņā ar likuma “Par radiācijas drošību un kodoldrošību” 4. pantu, un tie nosaka prasību kopumu, kas jāievēro fiziskām un juridiskām personām, lai nodrošinātu iedzīvotāju, personāla, pacientu un vides aizsardzību pret jonizējošu starojumu.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Cukura ražošanas veicināšanas fonda likvidēšanu”. Rīkojuma projekts nosaka, ka fizisko un juridisko personu nenokārtotās finansiālās saistības pret minēto fondu līdz to pilnīgai izpildei pārņem Zemkopības ministrija.

Komiteja akceptēja MK rīkojuma projektu “Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai”. Privatizācijai paredzēts nodot Nacionālo sporta bāzi valsts uzņēmumu “Rīgas sporta pils”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Satiksmes ministrijas autosatiksmes nozares pārvaldes reformu”. Rīkojuma projekts paredz reorganizēt Satiksmes ministrijas pakļautībā esošās valsts pārvaldes institūcijas “Ceļu satiksmes drošības direkcija” un “Latvijas autoceļu direkcija” un uz to bāzes izveidot Satiksmes ministrijas pārziņā esošas organizācijas — neprivatizējamas bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības. Šinī sakarā akceptēts grozījumu projekts Satiksmes ministrijas nolikumā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!