• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.1997., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu aizsadzības ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

04.04.1997., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Latvijas juristi starptautiskā kolēģu sarunā

Latvijai ir vajadzīga kompetenta, profesionāla, tikai un vienīgi likumam pakļauta tiesu vara, tādēļ tiesnešiem nepieciešams pastāvīgi pilnveidot savas zināšanas un paaugstināt savu profesionalitāti, atzina tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs savā ziņojumā starptautiskajā tieslietu konferencē, kas Rīgā, Reiterna namā, sākās vakar, 3. aprīlī, un turpināsies vēl rīt, 5. aprīlī.

Savā ziņojumā ministrs iepazīstināja starptautiskās konferences dalībniekus ar tieslietu reformas gaitu valstī, tās attīstības tendencēm un perspektīvām, kā arī ar Tieslietu ministrijas lomu tieslietu sistēmas nostiprināšanā, tiesnešu un tiesu darbinieku mācību procesā.

Par svarīgākajiem uzdevumiem šajā virzienā tika atzīti Tiesnešu mācību centra sadarbība ar jaunizveidoto Tulkošanas un terminoloģijas centru Eiropas Savienības juridiskās terminoloģijas apgūšanā, tiesnešu zināšanu pilnveidošana jaunās lietu kategorijās, svešvalodu, informātikas un datorzinību padziļināšana.

Kā uzskata ministrs, vieni no galvenajiem tiesu varas neatkarības priekšnoteikumiem pašreizējā situācijā Latvijā ir tiesnešu sociāli ekonomisko un tiesiskās aizsardzības garantiju nodrošināšana, tiesnešu pašpārvaldes nozīmes palielināšana un veiksmīgākas sadarbības veidošana ar masu saziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Tieslietu ministrijas informācija


Ziemeļu kultūras varavīksne pār Daugavu

Ar Ziemeļu kora ( Kor i Nord ) koncertu Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā Rīgā rīt 5.aprīlī tiks atklāts Ziemeļu kultūras festivāls, kas turpināsies visu mēnesi.

Šo neparasto kori, kurā ir pa vienam dziedātājam no Ālandu salām, Somijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Dānijas, Fēru salām, Grenlandes, Islandes, Norvēģijas un Zviedrijas, vada Latvijas Radiokora diriģents Kaspars Putniņš. Tā būs kora pirmā publiskā uzstāšanās, taču nākotnē tas cer sanākt kopā vēl vairākkārt, jo kora mākslinieku kontakti attīstās.

Rīdzinieki 1995.gadā aplaudēja 6000 dziedātāju lielajam kopkorim pirmajos Baltijas un Ziemeļvalstu dziesmu svētkos Mežaparkā, bet šovasar svētki notiks Visbijā.

Bet no 10. līdz 27.aprīlim muzejā būs skatāmas norvēģu mākslinieka Gerharda Muntes tekstīlijas.

Ziemeļvalstu kora mūzika LU aulā 6.un 29.aprīlī skanēs Latvijas Radiokora sniegumā. Koris šai mūzikai pievērsies jau agrāk, uzskatot to par modernās kormūzikas paraugu, kuras izpildījums prasa augstu māksliniecisko līmeni. Diriģēs jaunie talantīgie mūziķi Matss Nilsons (Zviedrija) un Jani Sivens (Somija).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!