• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zemes Reformas Vēstnesis" - pie Jums dodas 3.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.1997., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziemeļu kultūras varavīksne pār Daugavu

Vēl šajā numurā

04.04.1997., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zemes Reformas Vēstnesis” — pie Jums dodas 3.burtnīca

Žurnāla kārtējo numuru ievada Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma vērtēšanas centra direktora Alda Rauša raksts “Par zemes nodokļa prognozi 1997. gadam”. Turpat līdzās publicēti grozījumi likumā “Par īpašuma nodokli” un Ministru kabineta noteikumi “Zemes nodokļa aprēķināšanas un nodokļa atvieglojumu piemērošanas noteikumi 1997. gadā” un “Noteikumi par maksāšanas līdzekļu attiecību un maksāšanas kārtību, privatizējot vai atsavinot valsts un pašvaldību zemi Latvijas Republikas pilsētās”.

Tāpat ievietota Ekonomikas ministrijas informācija par īpašuma kompensācijas sertifikātiem 1997. gada janvārī un par privatizācijas sertifikātu piešķiršanu un izmantošanu 1996. gadā. Nobeidzot zemes reformas tematiku, žurnāliste Ligita Liepa raksta par pilsētu zemi un pašvaldībām, sarunādamās ar Rīgas Domes Vidzemes priekšpilsētas valdes direktora vietnieku Dāgu Auzuleju.

Zemesgrāmatu lietām veltītajā sadaļā publicēts Rīgas rajona Zemesgrāmatu nodaļas priekšnieces Ināras Zariņas raksts “Ēku (būvju) kā patstāvīgu objektu reģistrācijai zemesgrāmatā - jauna kārtība”. Blakus lasāmi trīs jauni likumi — “Grozījumi Zemesgrāmatu likumā”, “Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatā” un “Grozījumi likumā “Par 1937. gada 22. decembra Zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību””.

Savukārt teritoriālās reformas lietas rakstā “Pilsētu attīstība un pilsētplānošana Latvijā šodien” skar Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas Pilsētvides un apdzīvoto vietu nodaļas vadītājs Marts Valdmanis, rakstā “Ceļā uz demokrātisku teritoriālplānošanu” — šīs pašas ministrijas Teritoriālplānošanas nodaļas vadītāja Laila Kūle, intervijā “Par administratīvi teritoriālās reformas gaitu Latvijā” — Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesore Aija Melluma un rakstā “Valmieras nākotnes meti” — žurnāliste Ingrīda Rumbēna.

Līdzīgā kārtā, domājams, ar interesi būs lasāms Valmieras novadpētniecības muzeja speciālista Laimoņa Liepnieka raksts par senajām zviedru kartēm. Bet privatizācijas lietu sadaļā ievietots žurnālistes Mudītes Luksas apcerējums par dzīvojamo namu privatizācijas gaitu Aizkrauklē un Balvos un intervija “Privatizācijas ledlauzis Rīgas centrā” ar Rīgas pilsētas Valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētāja vietnieci Sarmīti Reinsoni un šīs pašas komisijas dzīvojamo māju vērtēšanas sektora vadītāju Māri Laukaleju. Par savu pieredzi stāsta Liepājas pilsētas dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētāja Dzidra Vecbrāle.

Kultūrvides sadaļā lasāma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktora vietnieka Indriķa Barkāna intervija “Kādu ūdeni mēs dzeram”.

Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!