• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.1997., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42792

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontroles Privatizācijas procesa revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-8/67

Par revīzijas rezultātiem bijušā VU "Jelgavas eksperimentāli mehāniskā rūpnīca" valsts īpašuma nomas maksas aprēķināšanu un iekasēšanu

Vēl šajā numurā

03.04.1997., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 2.aprīļa sēdē

Tiesību akti, kas akceptēti

Satversmes 81.panta

noteiktajā kārtībā

Akceptēti grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļu jautājuma risināšanā”. Grozījumi likumā sagatavoti atbilstoši repatriācijas likuma Pārejas noteikumu 3.punkta prasībām attiecībā uz šī likuma 8.pantu, kurš nosaka pašvaldību pienākumus repatriācijas jautājumu risināšanā. Grozījumu realizēšana būtiski veicinās repatriantu atgriešanos savā etniskajā dzimtenē.

Akceptēti grozījumi noteikumos “Par valsts nozīmes izglītības, kultūras un zinātnes objektiem un nacionālajām sporta bāzēm”. Nacionālās sporta bāzes statuss piešķirts Aizsardzības spēku sporta kluba sporta kompleksam Rīgā, Krustabaznīcas ielā 9. Akceptēti noteikumi “Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu Aizsardzības spēku sporta kluba sporta kompleksam”.

Valdība akceptēja grozījumus likumā “Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu”. Grozījumi papildina un precizē Valsts meža dienesta darbību un atbildību. Tie nosaka, ka Valsts meža dienests ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša civiliestāde, kas darbojas saskaņā ar MK apstiprināto nolikumu. Valsts meža dienests un tā institūcijas saskaņā ar mežsaimniecības nozari regulējošiem normatīviem aktiem ir atbildīgs par vienotu meža apsaimniekošanas un izmantošanas pasākumu nodrošināšanu visos mežos.

Akceptēti grozījumi likumā “Par Aizsardzības spēkiem”. Grozījumi izdarīti, lai uz Drošības dienesta bāzes esošo štata vienību ietvaros izveidotu Militāro policiju, kura iekļausies Aizsardzības spēku sistēmā un būs pakļauta NBS komandierim. Militārā policija darbību uzsāks 1997.gada 1.jūlijā. Līdz 1997.gada 1.jūlijam aizsardzības ministram uzdots nodrošināt Militārās policijas darbības uzsākšanai nepieciešamo tiesību aktu izstrādi.

Akceptēti grozījumi likumā “Par valsts civildienestu”. Grozījumi saistīti ar Valsts civildienesta pārvaldes izstrādāto vienotās personāla uzskaites sistēmu, kuras īstenošanai Valsts civildienesta pārvaldei nepieciešamas attiecīgas pilnvaras.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus likumā “Par arhīviem”. Grozījumi nosaka, ka Valsts arhīvu ģenerāldirektoru amatā iecels MK pēc tieslietu ministra ieteikuma un ka Valsts arhīvu ģenerāldirekcijai ir savs nolikums, ģenerāldirektors vada ne tikai valsts arhīvu sistēmu, bet arī valsts pārvaldes iestādi — Valsts arhīvu ģenerāldirekciju. Lai veiktu efektīvāku kontroli pār valsts arhīvu sistēmas un Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas darbu, paredzēta Valsts arhīva ģenerāldirektora tieša atbildība tieslietu ministram, kā arī pārskata sniegšana Ministru kabinetā. Par spēku zaudējušiem ar 1997.gada 30.aprīli atzīti šādi lēmumi: AP 1991.gada 29.maija lēmums “Par V.Štāla iecelšanu par LR Valsts arhīva ģenerāldirektoru”; AP Prezidija 1991.gada 6.jūnija lēmums “Par T.Mazūres iecelšanu par LR Valsts arhīva ģenerāldirektora vietnieci”; AP Prezidija 1991.gada 31.jūlija lēmums “Par LR Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas darbinieku darba samaksu”; AP Prezidija 1992.gada 14.maija lēmumu “Par “Nolikuma par LR Valsts arhīva ģenerāldirekciju” apstiprināšanu” un AP Prezidija 1993.gada 14.janvāra lēmumu “Par LR Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas štatu sarakstu”.

Sakarā ar to, ka sabiedrisko organizāciju un to apvienību reģistrācijas funkcijas ir nodotas Uzņēmumu reģistram, valdība akceptēja grozījumus likumā “Par sabiedriskajām organizācijām un to apvienībām”.

Akceptēti grozījumi likumā “Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības”. Grozījumi paredz izslēgt no likuma subjektu vidus personas, kas ir saņēmušas kompensāciju par izbraukšanu uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs.

Valdība akceptēja grozījumus likumā “Par ugunsdrošību”. Grozījumi nosaka, ka Valsts ugunsdrošības noteikumus apstiprina Ministru kabinets.

Akceptēti grozījumi likumā “Par biržām”. Grozījumi nosaka, ka turpmāk biržas dibināšanai nebūs nepieciešama licence.

Lai veicinātu tālāku vērtspapīru tirgus attīstību, valdība akceptēja grozījumus likumā “Par vērtspapīriem”. Minētā likuma atsevišķām tiesiskām normām nepieciešams precizējums. Tā saskaņā ar likuma “Par Hipotēku un zemes banku” atzīšanu par spēkā neesošu jāsvītro likuma pirmā panta 15.punkts un 12.panta pirmās daļas ceturtais punkts. Piektajā pantā precizēta redakcija par personām, kas laiž vērtspapīrus publiskajā apgrozībā. Astotā panta devītās daļas piektais punkts papildināts ar nepieciešamo iegrāmatojuma kvīts rekvizītu. Dažos pantos (16., 57., 63.) precizēts jēdziens “amatpersona” un citi grozījumi.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus likumā “Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību”. Sakarā ar to, ka likumā “Par uzņēmumu gada pārskatiem” pagarināts gada pārskatu iesniegšanas termiņš, nepieciešams pagarināt arī sabiedrības dalībnieku kārtējās sapulces sasaukšanas termiņu, kas arī noteikts minētajos grozījumos.

Valdība akceptēja grozījumu likumā “Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību”, ar kuru likums papildināts ar 51'.pantu šādā redakcijā: “51.' pants. Likvidācijas kārtība sabiedrībām, kurām pamatkapitāla lielums neatbilst likuma prasībām.

Sabiedrības, kurām pamatkapitāla lielums neatbilst likuma prasībām, likvidē Ministru kabinets noteiktajā kārtībā.”

Parastā kārtībā

pieņemts tiesību akts

Valdība akceptēja grozījumus MK 1996.gada 30.jūlija noteikumos nr.275 “Valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanas kārtība”. Noteikumu 1. un 2.pielikuma 8.punktā vārdi “Bezskaidrās naudas uzkrājumu vieta” aizstāti ar vārdiem “Bezskaidras naudas uzkrājumu vieta un summa”. Grozījumi nosaka, ka Valsts prezidentam, Saeimas deputātiem, Ministru prezidentam, Ministru prezidenta biedram, ministriem, valsts ministriem, parlamentārajiem sekretāriem, pilsētu domju un rajonu padomju priekšsēdētājiem un attiecīgo pašvaldību izpilddirektoriem līdz 1997.gada 15.aprīlim jāpapildina iesniegtās deklarācijas, norādot bezskaidrās naudas uzkrājumu summas. Pārējām valsts amatpersonām noteikumos izdarītie grozījumi jāņem vērā, aizpildot deklarācijas pēc 1997.gada 1.aprīļa (stājoties amatā, beidzot pildīt amata pienākumus un aizpildot deklarāciju par 1997.gadu). Par spēku zaudējušiem atzīti MK 1997.gada 27.marta noteikumi nr.111 “Grozījums MK 1996.gada 30.jūlija noteikumos nr.275 “Valsts amatpersnu deklarāciju iesniegšanas kārtība””.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!