• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - iznākusi 5. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1997., Nr. 83/84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42759

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No šī brīža - lai kalpotu Rīgai un rīdziniekiemz

Vēl šajā numurā

27.03.1997., Nr. 83/84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — iznākusi 5.burtnīca

Godātie lasītāji, valsts normatīvo likumdošanas aktu piektā burtnīca pie Jums dodas ar četrpadsmit likumiem, kas Saeimā pieņemti no 10. līdz 20.februārim, un Ministru kabineta dokumentiem, kas datēti no 11. līdz 25.februārim. Obligātā militārā dienesta likumā noteikta kārtība, kādā Latvijas pilsoņiem jāpilda militārais dienests, bet brīvprātīgi to var pildīt arī sievietes, kuras ir Latvijas pilsones. Saeima izdarījusi arī grozījumus likumos “Par valsts aizsardzību” un “Par Aizsardzības spēkiem”. Vēl izdarīti grozījumi likumā “Par īpašuma nodokli”, Pasta likumā, Kriminālprocesa kodeksā un citos. Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likums nosaka šīs zonas pārvaldīšanas un izmantošanas kārtību, kā arī īpašos muitas kontroles noteikumus un ārvalstnieku uzturēšanos un darbu tajā. Saeima ratificējusi Latvijas Republikas starptautiskos līgumus par gaisa satiksmi — ar Lietuvas Republiku un Taizemes Karalisti, par sadarbību kultūrā, zinātnē un tehnoloģijā — ar Itālijas Republiku, kā arī Latvijas pievienošanos Konvencijai par pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzību.

Skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanas noteikumos, kurus izdevis Ministru kabinets, noteikta kārtība, kādā deklarējami skaidrā naudā veiktie darījumi, kuru summa mēneša laikā pārsniedz 1000 latu. Pielikumā ir deklarācijas veidlapas paraugs. Noteikumos par privatizējamo neapdzīvojamo telpu un ar dzīvojamo māju funkcionāli saistīto palīgēku un palīgbūvju vērtības noteikšanu dotas formulas, pēc kādām tiek aprēķināta telpu vērtība. Šiem noteikumiem ir četri pielikumi ar koeficientiem ēku vērtības koriģēšanai u.c. Noteikumiem par pašvaldību savstarpējiem norēķiniem par izglītības iestāžu un vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem ir divi pielikumi ar līgumu paraugiem. Ministru kabinets izdevis arī noteikumus par kārtību, kādā ASV vēstniecībai Latvijā atļauts iegādāties degvielu bez akcīzes nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa. Izdarīti grozījumi zināšanu pārbaudes noteikumos personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā, un vēl citos tiesību aktos. Apstiprināti vairāku institūciju darbības nolikumi: Noziedzības novēršanas padomes, Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomes un Zinātnes reformu un attīstības stratēģijas komisijas. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!