• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 25. marta sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.1997., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42743

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1–2–251

Par bezpeļņas valsts uzņēmuma "Namzinis" finansiāli saimniecisko darbību

Vēl šajā numurā

26.03.1997., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 25.marta sēdē

Akceptēts likumprojekts “Par Konvenciju par ieguldījumu strīdu izšķiršanu starp valstīm un citu valstu pilsoņiem (ICSID)”. Konvencijas mērķis ir radīt mehānismu strīdu atrisināšanai, kuri radušies investīciju sakarā starp valsti un citu valstu pilsoņiem. Konvencijai ir pievienojušās vairāk nekā 130 valstis.

Akceptēts likumprojekts “Par Konvenciju par samierināšanos un arbitrāžu EDSA ietvaros”. Konvencija paredz izveidot arbitrāžas tiesu, kurā Konvencijas dalībvalstis var iesniegt izskatīšanai “jebkuru strīdu ar citu dalībvalsti, kas nav noregulēts saprātīgā laikā sarunu ceļā”. Konvenciju ir parakstījušas 33 valstis.

Akceptēts MK rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmumu “Lauksaimniecības centrs””. “Lauksaimniecības centrs” atradīsies Zemkopības ministrijas pārziņā, un tā uzdevums būs nodrošināt Zemkopības ministrijas īpašumā un valdījumā esošās kustamās un nekustamās mantas saglabāšanu un efektīvu izmantošanu.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu “Tuberkulozes un plaušu slimību centrs””. Tiks reorganizēta Labklājības ministrijas pakļautībā esošā valsts budžeta iestāde “Valsts tuberkulozes un plaušu slimību centrs” un uz tā bāzes izveidots “Tuberkulozes un plaušu slimību centrs”.

Lai nodrošinātu pacientu augsti kvalificētu medicīnisko aprūpi un izpildītu valsts pasūtījumu tuberkulozes un plaušu slimību ārstēšanā, akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizācijām valsts uzņēmumiem”. Paredzēts reorganizēt septiņas tuberkulozes slimnīcas un uz to bāzes izveidot bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmumus.

Valdība akceptēja noteikumus “Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība”, kuri nosaka kārtību, kādā tiek pieņemti un izskatīti naturalizācijas iesniegumi, kā arī to personu tiesības un pienākumus, kas vēlas naturalizēties, un valsts institūciju tiesības un pienākumus naturalizācijas procesā. Par spēku zaudējušiem atzīti MK 1994. gada 8. novembra noteikumi nr. 217 “Par naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtību” un MK 1995. gada 25. jūlija noteikumi nr. 232.

Akceptēti “Noteikumi par muitas tarifu kvotām”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā LR muitas teritorijā tiek sadalīts starptautiskajos līgumos noteiktais muitas tarifu kvotu apjoms, kā arī kārtība, kādā tiek izsniegtas speciālās atļaujas (licences), lai nodrošinātu muitas tarifu kvotu izpildi. Noteikts, ka muitas tarifu kvotas sadala uz laiku līdz vienam kalendāra gadam.

Valdība akceptēja bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” pamatkapitāla palielināšanu, tajā ieguldot valsts nekustamo īpašumu Rīgā, K. Valdemāra ielā 31.

Akceptēti MK noteikumi “Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” statūti”. Jaunie statūti ir saskaņoti ar grozījumiem likumā “Par akciju sabiedrību”, Korupcijas novēršanas likumu, likumu “Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” u.c.

Akceptēti MK noteikumi “Grozījums MK 1997. gada 21. janvāra noteikumos nr. 50 “Noteikumi par pāreju uz vasaras laiku””, kas paredz izdarīt grozījumus, izsakot noteikumu 2. punktu šādā redakcijā: “LR teritorijā pāreja uz vasaras laiku un atpakaļ notiek šādā kārtībā: marta pēdējā svētdienā pulksten 3 pulksteņa rādītājus pagriež par vienu stundu uz priekšu salīdzinājumā ar otrās joslas laiku un attiecīgi oktobra pēdējā svētdienā pulksten 4 — par vienu stundu atpakaļ.”

MK akceptēja “Grozījumus MK 1996. gada 5. novembra noteikumos nr. 425 “Grozījumi MK 1994. gada 5. aprīļa noteikumos nr. 90 “Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā”””, kas nosaka, ka minētie noteikumi stājas spēkā ar 1997. gada 1. jūliju.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!