• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 20. marta rīkojums Nr. 138 "Par 1997.gadā veicamajiem maksājumiem par valsts uzņēmumu īpašuma un valsts kapitāla izmantošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.1997., Nr. 80/81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42705-par-1997-gada-veicamajiem-maksajumiem-par-valsts-uznemumu-ipasuma-un-valsts-kapitala-izmantosanu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Latvijas Darba likumu kodeksā

Vēl šajā numurā

25.03.1997., Nr. 80/81

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 138

Pieņemts: 20.03.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.138

Rīgā 1997.gada 20.martā (prot. nr.14 18.§)

Par 1997.gadā veicamajiem maksājumiem par valsts uzņēmumu īpašuma un valsts kapitāla izmantošanu

1. Lai nodrošinātu likuma “Par valsts budžetu 1997.gadam” 1.pielikumā noteikto valsts pamatbudžeta ieņēmumu izpildi, noteikt 1997.gadā maksājumus par valsts uzņēmumu īpašuma un valsts kapitāla izmantošanu.

2. Šī rīkojuma 1.punktā minētos maksājumus veikt par iepriekšējo gadu (turpmāk — pārskata gads) pēc stāvokļa uz pārskata gada pēdējo dienu.

3. Maksājumus par valsts uzņēmumu īpašuma izmantošanu veikt:

3.1. uzņēmumiem, kas uz pārskata gada pēdējo dienu bija valsts uzņēmumi;

3.2. privatizējamajiem valsts uzņēmumiem, ja līdz pārskata gada pēdējai dienai nav stājies spēkā ar privatizējošo institūciju noslēgtais līgums par attiecīgā valsts uzņēmuma privatizāciju.

4. Maksājumus par valsts uzņēmumu īpašuma izmantošanu iemaksāt valsts pamatbudžetā 10 dienu laikā pēc tam, kad ir saņemts zvērināta revidenta vai revīzijas komisijas atzinums par pārskata gada pārskatu.

5. Noteikt maksājumus par valsts uzņēmumu īpašuma izmantošanu 15% apmērā no peļņas, kas paliek attiecīgā uzņēmuma rīcībā pēc nodokļu samaksas (turpmāk — tīrā peļņa).

6. Maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu veikt:

6.1. valsts statūtsabiedrībām;

6.2. privatizējamajām valsts statūtsabiedrībām, ja līdz pārskata gada pēdējai dienai nav stājies spēkā ar privatizējošo institūciju noslēgtais līgums par attiecīgās valsts statūtsabiedrības privatizāciju;

6.3. statūtsabiedrībām, kuru pamatkapitālā ir valsts kapitāla daļa, ja līdz pārskata gada pēdējai dienai nav stājies spēkā ar privatizējošo institūciju noslēgtais līgums par valsts kapitāla daļas privatizāciju;

6.4. statūtsabiedrībām, kuras pārskata gadā ir izveidojušās, privatizējot valsts uzņēmumus vai valsts statūtsabiedrības, ja to pamatkapitālā ir palikusi valsts kapitāla daļa.

7. Maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu veikt 10 dienu laikā pēc pārskata gada pārskata apstiprināšanas šādā apmērā:

7.1. valsts statūtsabiedrībām, privatizējamajām valsts statūtsabiedrībām, statūtsabiedrībām, kurās valsts kapitāla daļa ir lielāka par 50%, — akcionāru kopsapulces noteiktajā apmērā, bet ne mazāk par 15% no tīrās peļņas, atbilstoši valstij piederošo akciju skaitam;

7.2. pārējām statūtsabiedrībām, kurās ir valsts kapitāla daļa, — akcionāru kopsapulces noteikto dividenžu apmērā.

8. Maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu iemaksāt valsts pamatbudžetā, ja valsts kapitāla daļas turētājs ir:

8.1. valsts institūcija, kuru Ministru kabinets ir iecēlis par valsts kapitāla daļas turētāju, ja kapitāla daļu uzņēmējsabiedrībā ir ieguldījusi valsts;

8.2. Privatizācijas aģentūra, ja valsts kapitāla daļa uzņēmējsabiedrībā ir izveidojusies privatizācijas procesā vai privatizācijas rezultātā vai ja valsts kapitāla daļa ir nodota privatizācijai;

8.3. valsts statūtsabiedrība, privatizējamā valsts statūtsabiedrība vai sabiedrība, kurai nodota pārvaldīšanā valsts kapitāla daļa citās statūtsabiedrībās.

9. Maksājumus par valsts kapitāla izmantošanu iemaksāt valsts kapitāla daļas turētājam, ja valsts kapitāla daļas turētājs ir:

9.1. valsts uzņēmums vai valsts statūtsabiedrība, ja valsts kapitāla daļu uzņēmējsabiedrībā likumā noteiktajā kārtībā ir ieguldījis valsts uzņēmums vai valsts statūtsabiedrība;

9.2. valsts sociālās apdrošināšanas fonds, ja kapitāla daļa uzņēmējsabiedrībā ir nodota pensiju fondam.

10. Valsts pilnvarniekiem nodrošināt šajā rīkojumā noteikto maksājumu par valsts kapitāla izmantošanu iemaksas noteiktajā apmērā un termiņā.

11. Piešķirt finansu ministram tiesības nepieprasīt no valsts uzņēmumiem, privatizējamajiem valsts uzņēmumiem, valsts statūtsabiedrībām un statūtsabiedrībām, kuru pamatkapitālā ir valsts kapitāla daļa, šajā rīkojumā noteiktos maksājumus par valsts uzņēmumu īpašuma un valsts kapitāla izmantošanu. Finansu ministram noteikt attiecīgas atļaujas saņemšanas kārtību.

12. Ja šajā rīkojumā noteiktie maksājumi netiek veikti noteiktajā termiņā un apmērā, nokavētā maksājuma summu palielināt saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 29.pantu.

13. Valsts ieņēmumu dienestam uzskaitīt un kontrolēt valsts pamatbudžetā veicamos maksājumus par valsts uzņēmumu īpašuma un valsts kapitāla izmantošanu un, ja minētie maksājumi netiek laikus veikti, piedzīt tos atbilstoši likuma “Par nodokļiem un nodevām” prasībām.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs R.Zīle

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!