• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nozaru ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.1997., Nr. 73/74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrija

Par kontu politisko organizāciju (partiju) anonīmu dāvinājumu (ziedojumu) finansu līdzekļu ieskaitīšanai

Vēl šajā numurā

15.03.1997., Nr. 73/74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nozaru ziņas

Par diplomātiskajām attiecībām ar Zambiju

27. februārī Stokholmā LR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Zviedrijas Karalistē Jānis Dripe un Zambijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Zviedrijas Karalistē Klements Mumba Mvananšiku ( Clement Mumba Mwananshiku ) parakstīja protokolu par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp Latvijas Republiku un Zambijas Republiku.

Abas puses pauda pārliecību, ka diplomātisko attiecību nodibināšana sekmēs abu valstu draudzību un sadarbību.

Zambija ir 116. valsts, ar ko Latvija nodibinājusi diplomātiskās attiecības.

ĀM preses centrs

Zambija—Āfrikas centrs

Zambijas Republika atrodas Centrālajā Āfrikā. Tās teritorija (752 600 kvadrātkilometru) desmitreiz pārsniedz Latvijas teritoriju, bet iedzīvotāju Zambijā ir apmēram četrreiz vairāk nekā Latvijā. Tagadējā Zambijas teritorijā izsenis dzīvojušas bantu ciltis. XVIII gadsimta sākumā šeit ienāca pirmie eiropieši — angļi un portugāļi. Mūsu gadsimta sākumā Zambijas teritoriju pārvaldīja Britu Dienvidāfrikas kompānija. Pēc Otrā pasaules kara Zambijā pastiprinājās nacionālā atbrīvošanās kustība. No 1953. līdz 1963. gadam šī teritorija (tolaik Ziemeļrodēzija) ietilpa Rodēzijas un Njasalendas Federācijā. 1964. gadā tika proklamēta neatkarīga Zambijas Republika.

98 procenti Zambijas iedzīvotāju pieder bantu tautu grupai. Zambijas nacionālā ienākuma lielāko daļu veido krāsaino metālu, īpaši vara ieguve un pārstrāde, varš veido gandrīz 90 procentus no Zambijas eksporta kopapjoma.

Zambijas Republikas konstitūcija pieņemta 1973. gadā. Valsts un valdības galva Zambijā ir prezidents, ko ievēl uz pieciem gadiem. Prezidents ir arī bruņoto spēku virspavēlnieks, viņš ieceļ amatā premjerministru un ministrus. Saskaņā ar konstitūciju autoritatīva prezidenta konsultatīva institūcija ir Virsaišu padome. Zambijas likumdevēja ir Nacionālā sapulce.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!