• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.1997., Nr. 69/70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pilsētu domju vēlēšanu rezultātiem 1997. gada 9. martā

Vēl šajā numurā

11.03.1997., Nr. 69/70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

SAEIMĀ

Vakar:

otrreiz tika caurlūkots likumprojekts “Sauszemes transprotlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likums”. Kvoruma trūkuma dēļ ārkārtas sēde tika pārtraukta. Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Likumprojektus pilnveidojot un papildinot: deputāts Ilmārs Bišers, Ministru prezidenta biedrs Juris Kaksītis, deputāts Imants Liepa;

deputātam Andrejam Požarnovam — ziedi dzimšanas dienā no deputātes Mudītes Leitenas rokām;

deputāti Viesturs Gredzens un Aida Prēdele;

deputāts Edgars Bāns;

deputāte Ruta Marjaša;

deputāts Modris Lujāns.


Pie Saeimas priekšsēdētāja — Francijas senators

Sestdien, 8.martā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Esonas departamenta (Francijas Republika) ģenerālās padomes pirmo vicepriekšsēdētāju senatoru Mišelu Pelšā.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja jautājumus, kas skar Latvijas un Francijas divpusējās attiecības, kā arī Latvijas virzību uz integrāciju Eiropas Savienībā, Eiropas drošības modeļa veidošanu, NATO paplašināšanos, Latvijas un Krievijas attiecības.

Sarunas dalībnieki atzina, ka Latvijas un Francijas divpusējās attiecības politikas, ekonomikas, kultūras un izglītības jomā veidojas dinamiski un ka nepieciešams aktivizēt visa veida divpusējo apmaiņu, iesaistot tajā jaunatni. Abas puses piešķir lielu nozīmi politiskā dialoga padziļināšanai starp abām valstīm, kur ievērojama vieta būtu ierādāma parlamentārai sadarbībai starp Latvijas un Francijas parlamentu komisijām un parlamentārās sadraudzības grupām.

Pārrunājot Latvijas virzību uz ES, Saeimas priekšsēdētājs A.Čepānis atzīmēja, ka šajā jomā sasniegts ievērojams progress, notikušas pozitīvas pārmaiņas ekonomikā, stabilizējušās demokrātiskās institūcijas un tiek veikta likumdošanas sakārtošana atbilstoši ES likumdošanas normām. Eiropas līguma parakstīšana 1995.gada jūnijā bija ievērojams solis uz priekšu šajā virzienā. Taču Eiropas līgums vēl nav stājies spēkā, jo nav ratificēts visos ES dalībvalstu parlamentos, tai skaitā Francijas. Saeimas priekšsēdētājs pauda Latvijas puses ieinteresētību, lai šis ratifikācijas process Francijas parlamentā tiktu paātrināts, un piebilda, ka būtu ļoti pateicīgs par senatora M.Pelšā personisko atbalstu šī jautājuma risināšanā. Runājot par drošības jautājumiem, A.Čepānis par vienu no Latvijas svarīgākajiem stratēģiskajiem mērķiem minēja Latvijas pilnu dalību NATO, kura īstenošanai nepieciešams nopietns un intensīvs gatavošanās process.

Esonas departamenta ģenerālās padomes vicepriekšsēdētājs M.Pelšā apliecināja Francijas izpratni un atbalstu Latvijai tās centienos integrēties Eiropas Savienībā un NATO struktūrās. Pēc viņa domām, ANO nevar būt drošības garants nākotnē, par ko liecina konflikti Dienvidslāvijā, Āfrikas kontinentā, tāpēc īpaši svarīgi ir izveidot Eiropas drošības modeli. Eiropas drošības garants ir Eiropas Savienības būvniecība, teica M.Pelšā.

Sarunas dalībnieki apmainījās viedokļiem par attiecību veidošanu ar Krieviju. Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis informēja senatoru par nesenās Latvijas delegācijas vizītes Krievijā rezultātiem, atzīmējot, ka atrasti saskarsmes punkti, uz kuriem tālāk konstruēt abu valstu dialogu.

Tikšanās gaitā tika spriests arī par to, kā atgūt Latvijas īpašumu — vēstniecības ēku Parīzē, Pronī ielā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!