• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1997., Nr. 66/67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42506

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija - padarītais un darāmais

Vēl šajā numurā

06.03.1997., Nr. 66/67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā

Ceturdien, 27.februārī, Ženēvā Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvju vadībā piekto reizi sanāca darba grupa, kas sagatavo Latvijas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā (World Trade Organization) . Sanāksmē pabeigts izskatīt LR ārējās tirdzniecības režīmu un atzīts, ka pamatvilcienos tas atbilst PTO līgumu prasībām.

Sanāksmes dalībnieki apsprieda saistības, kas Latvijai būs jāuzņemas kļūstot par PTO dalībvalsti. Pasaules tirdzniecības organizācijā iesaistīto valstu pārstāvji atzinīgi novērtēja darbu, ko Latvijas Republika ieguldījusi, sakārtojot savu likumdošanu atbilstoši PTO prasībām. Galvenā risināmā problēma — vai Latvija, iestājoties Pasaules tirdzniecības organizācijā, būs gatava pildīt prasības, kādas izvirza Līgums par intelektuālā īpašuma tiesībām, kas saistīts ar tirdzniecību (TRIP).

Divpusējās sarunās par Latvijas tirgus pieejamību partneres ir ASV, Austrālija, Kanāda, Jaunzēlande, Meksika, Šveice un Polija. Sarunās ir sasniegts ievērojams progress, un ir cerība, ka tuvākajos mēnešos tās tiks pabeigtas, tādējādi Latvija varētu būt pirmā no Baltijas valstīm, ko uzņem Pasaules tirdzniecības organizācijā. To sekmēs Latvijas valdības ciešā apņemšanās saskaņot likumdošanu ar PTO principiem un sekmīgās sarunas ar dalībvalstīm.

PTO dalībvalstu pārstāvji atzina, ka jau šovasar iespējams oficiāls lēmums uzņemt Latviju Pasaules tirdzniecības organizācijā. Līdz tam visām Latvijas institūcijām, kas iesaistītas šajā procesā, nopietni jāstrādā. Pēc iestāšanās šajā organizācijā Latvija varēs aktīvāk piesaistīt ārvalstu investīcijas, paplašināsies Latvijas preču noiets PTO 128 dalībvalstīs.

ĀM preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!