• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grāmatu lauksaimniecības skolām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1997., Nr. 66/67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42500

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Lielbritānijas un Nīderlandes augstākie virsnieki

Vēl šajā numurā

06.03.1997., Nr. 66/67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grāmatu lauksaimniecības skolām

Zemkopības ministrija sadarbībā ar Vācijas Federatīvās Republikas Pārtikas, lauksaimniecības un mežsaimniecības ministriju izdevusi jaunu grāmatu “Praktiskā lopkopība”. Tā sagatavota Vācijas–Latvijas projekta “Atbalsts Latvijas lauksaimniecības tehnikumiem un skolām” ietvaros. Viens no galvenajiem šī projekta uzdevumiem ir — sagatavot mācību līdzekļus jauno speciālistu vispusīgai izglītošanai, izstrādāt jaunus mācību plānus dažādās lauksaimniecības specialitātēs.

Grāmatas autors ir vācu profesors Leonhards Drusts. Savukārt no Latvijas puses grāmatas sagatavošanā strādāja Valsts Lopkopības un veterinārijas zinātniskā institūta speciālistes Dr. habil. agr. Ilma Ramane, Dr. lauks. Dace Grinhofa, Latvijas Lauksaimniecības universitātes docents Dr. agr. Ivars Rūvalds, Zemkopības ministrijas speciālisti Pēteris Lībietis, Dr. agr. Velta Feodorova, Arvīds Krivens un citi.

“Praktiskā lopkopība” ir praktiska padomdevēja praktiskiem lauksaimniekiem. Tā noderēs gan tehnikumu un augstskolu studentiem, gan lauksaimniecības uzņēmumu vadītājiem un vadošajiem speciālistiem, lauksaimniecības konsultantiem. Grāmatā ir apkopots plašs un būtisks materiāls par cūku un liellopu ēdināšanu, par lauksaimniecības dzīvnieku ēdināšanas ievērojamu uzlabošanu Latvijā.

Latvijas lauksaimniecības atbalsta projektu, tātad arī grāmatas izdošanu, finansēja Vācijas Federatīvās Republikas Pārtikas, lauksaimniecības un mežsaimniecības ministrija.

Dagnija Muceniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!