• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauna grāmata par cilvēka tiesībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1997., Nr. 66/67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas tautsaimniecība. Šodienas acīm

Vēl šajā numurā

06.03.1997., Nr. 66/67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauna grāmata par cilvēka tiesībām

Nācis klajā un interesentiem nodots krājums “Cilvēka tiesības”

Vakar, 5.martā, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas telpās notika iepazīstināšana ar grāmatu “Cilvēka tiesības”. Šo likumdošanas aktu un informatīvo materiālu krājumu 500 eksemplāru metienā izdevusi Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar ANO Attīstības programmas pārstāvniecību Latvijā, Valsts cilvēktiesību biroju un Eiropas Padomes Informācijas un dokumentācijas centru.

Iepazīstinot klātesošos ar jauno izdevumu, komisijas priekšsēdētājs Antons Seiksts uzsvēra brīvi pieejamas informācijas nepieciešamību cilvēka tiesību jautājumā Latvijā. Grāmata “Cilvēka tiesības” ir pirmais likumdošanas aktu un informatīvo materiālu krājums šajā jomā, kas noderēs gan Saeimas deputātiem, gan valsts pārvaldes iestāžu darbiniekiem, gan sabiedrībai kopumā.

Pēc drīzumā paredzamās izdošanas angļu un krievu valodā jaunā grāmata, atspoguļojot cilvēka un pilsoņa tiesību stāvokli mūsu valstī, var kļūt par svarīgu argumentu Latvijas un kaimiņvalstu attiecību tālākajā risināšanā. Kā uzsvēra viens no projekta atbalstītājiem Saeimas Prezidija priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks, šāds izdevums ir būtisks demokrātiskai sabiedrībai gan kā apliecinājums informācijas brīvai pieejamībai, gan kā pierādījums likumdošanas atbilstībai starptautiskajiem cilvēktiesību standartiem.

Arī Džons Hendra, ANO Attīstības programmas vadītājs Latvijā, pateikdamies par sadarbību Valsts cilvēktiesību birojam un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, uzsvēra grāmatas kā informācijas avota nozīmīgumu un izdošanas mēķi — veicināt cilvēka tiesību ievērošanu Latvijā.

Kaija Gertnere, Cilvēktiesību biroja direktora vietas izpildītāja, informēja par pašlaik kopsadarbībā ar ANO pārstāvniecību īstenojamo projektu, kura ietvaros latviešu valodā jau iztulkotas un drīzumā būs pieejamas visas starptautiskās konvencijas, kas skar cilvēka tiesības.

D.Gailīte,

“LV” korespondente

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!