• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - veselības valsts ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1997., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42472

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs - uz ES parlamentāriešu tikšanos

Vēl šajā numurā

05.03.1997., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — veselības valsts ministrs

Vakar, 4. martā, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Labklājības ministrijas veselības valsts ministru Juri Viņķeli un valsts sekretāra vietnieku Imantu Rezebergu. Tikšanās laikā tika pārrunāta valsts obligātās veselības apdrošināšanas ieviešana valstī.

Tās koncepcija Ministru kabinetā izskatīta jau vairākkārt, tomēr ieviešana joprojām ir problēma, jo saistīta ar nodokļu sistēmas maiņu, kur saduras pacienta, valsts, mediķu un pašvaldību intereses. Ministrs iepazīstināja prezidentu ar ministrijā izstrādātajiem pamatprincipiem obligātajai veselības apdrošināšanai un informēja par virzieniem, kuri jau tiek izstrādāti. Tie ir pacienta tiesību aizsardzība un finansu sistēmas sakārtošana, lai būtu pilnīgi skaidra naudas plūsma apdrošināšanas procesā. Šobrīd pacienta līdzdalība veselības aprūpē ir 15 procentu. Juris Viņķelis informēja, ka pakāpeniski tiek samazināts pacienta līdzdalības procents.

Sarunas noslēgumā abas puses bija vienisprātis, ka īpaša nozīme pievēršama ieguldījumiem veselības veicināšanas pasākumos.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!