• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 17. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.1997., Nr. 56/57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atsevišķu Ministru padomes lēmumu atzīšanu par spēku zaudējušiem. Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

25.02.1997., Nr. 56/57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

valdībā

Ministru kabineta Komitejas 17.februāra sēdē

MK Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu un nodevu parādu dzēšanu”. Tie noteiks kārtību, kādā finansu ministrs dzēš valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu parādus, soda naudas un nokavējuma naudas un labklājības ministrs dzēš valsts speciālajā budžetā ieskaitāmā sociālā nodokļa pamatparādu, soda naudas pamatparāda palielinājuma naudu un nokavējuma naudu.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par valsts akciju sabiedrības “VEF” reorganizāciju”. Rīkojuma projekts paredz atdalīt no valsts akciju sabiedrības “VEF” uzņēmumu “VEF Kultūras un tehnikas pils” un nodot to Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par atvieglojumiem ārstniecības līdzekļu iegādē pacientu ambulatorai ārstniecībai”. Noteikumi noteiks iedzīvotāju kategorijas, kurām ir tiesības saņemt ārstniecības līdzekļus ārstniecībai ambulatoros apstākļos, kā arī atvieglojumus ārstniecības līdzekļu iegādei atsevišķu slimību un īpašu stāvokļu gadījumos.

Akceptēts noteikumu projekts “Par ūdens lietošanas atļaujām”. Tie reglamentēs iekšējo un jūras ūdeņu lietošanu Latvijas teritorijā un būs saistoši visiem, kuru saimnieciskajā darbībā notiek ūdens lietošana. Ūdens lietošanas atļauja dod ūdens lietošanas tiesības, nosaka ūdens lietošanas veidu, daudzumu un termiņus, kā arī pienākumus ūdeņu aizsardzībā.

Komiteja akceptēja rīkojumu projektus “Par Latvijas Republikas valdības un Ungārijas Republikas valdības līgumu par sadarbību kultūrā, zinātnē un izglītībā” un “Par Latvijas Republikas valdības un Ungārijas Republikas valdības līgumu par sadarbību terorisma, nelikumīgas narkotisko līdzekļu tirdzniecības un organizētās noziedzības apkarošanā”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par nodokļiem un nodevām”. Grozījumi dos tiesības nodokļu administrācijai papildus aprēķināt nodokļus gadījumos, kad ir pārkāpti nodokļu likumi.

Akceptēts likumprojekts “Par 1950.gada 4.novembra Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju un tās 1., 2., 4. un 7.protokolu”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK 1996.gada 20.jūnija noteikumos nr.248 “Par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu”. Grozījumi nosaka, ka šie noteikumi neattiecas uz uzņēmējdarbību ar alu. Akcizēto preču padomei kopā ar Finansu ministriju līdz 1997.gada 1.jūlijam uzdots izstrādāt un iesniegt Ministru kabinetā noteikumus, kas nosaka kārtību uzņēmējdarbībai ar alu.

Akceptēts likumprojekts “Par patvēruma meklētājiem un bēgļiem LR”. Lai ierobežotu tranzītbraucienu noteikumu pārkāpumus, akceptēts grozījumu projekts Latvijas Kriminālkodeksā.

Komiteja akceptēja Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomes nolikuma projektu un rīkojuma projektu “Par Pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda padomi”. Rīkojuma projektā ir paredzēts fonda padomes sastāvs, kas pirmajā padomes sēdē ievēlēs priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par pašvaldību savstarpējiem norēķiniem par izglītības iestāžu un vispārēja profila sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem”. Noteikumu projektam pievienota parauglīguma forma pašvaldību savstarpējiem norēķiniem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!