• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā - Eiropas Savienības komisāre. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.1997., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/42002

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu valsts vēsturiskais 26. janvāris

Vēl šajā numurā

24.01.1997., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā — Eiropas Savienības komisāre

Triju dienu oficiālā darba vizītē valstī uzturas

ES komisāre tieslietu un iekšlietu jautājumos Anita Gradīna (Anita Gradin)

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 23. janvārī, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Eiropas Savienības komisāri iekšlietu un tieslietu jautājumos Anitu Gradīnu. Sarunu gaitā tika pārrunātas problēmas iekšlietu un tieslietu sistēmā, kas saistītas ar Latvijas virzīšanos uz Eiropas Savienību. Ministru prezidents apliecināja, ka valdība darīs visu, lai Latvijas likumdošana tiktu sakārtota atbilstoši ES likumdošanai.

Kā pozitīvs piemērs sarunās tika minēta Latvijas Robežapsardzības dienesta pāreja Iekšlietu ministrijas pakļautībā, kā arī Baltijas valstu sadarbība “naudas atmazgāšanas” apkarošanā. Par veiksmīgu A. Šķēle atzina Latvijas darbību Baltijas jūras valstu padomes ietvaros organizētās noziedzības novēršanā.

A. Gradīna apliecināja, ka ES ir ieinteresēta Baltijas valstu austrumu robežu sakārtošanā, kā arī bēgļu problēmu risināšanā Baltijas reģionā.

Tikšanās noslēgumā A. Šķēle un A. Gradīna parakstīja Finansu memorandu par PHARE Baltijas jūras reģiona Pārrobežu sadarbības programmu, kā arī divas apmaiņas vēstules: par Baltijas valstu PHARE Austrumu robežas vadības programmu un par PHARE Baltijas jūras reģiona Pārrobežu sadarbības programmu 1996. gadam — Baltijas projektu fondu (augšējā attēlā).

Valdības preses departaments

Pie tieslietu ministra

Vakar, 23.janvārī, LR Tieslietu ministrijā ieradās ES komisijas komisāre iekšlietu un tieslietu jautājumos Anita Gradīna (Anita Gradin) , lai iepazītos ar šīs ministrijas funkcijām, pārrunātu tālākās sadarbības iespējas. Sarunā piedalījās arī Eiropas komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājs Ginters Veiss (Gūnter Weiss) .

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs pastāstīja augstajai viešņai par ministrijas veikto, uzsvērdams starptautisko sadarbību, kas galvenokārt izpaužas divos veidos: pievienošanās konvencijām un divpusējie līgumi juridiskajā jomā. Kā zināms, Latvija pievienojusies četrām starptautiskajām konvencijām noziedzības apkarošanā. Ministrs informēja viesus par astoņiem jauniem likumu vai kodeksu projektiem, pie kuriem strādā ministrijas speciālisti, kā arī par Tieslietu ministrijā izveidoto Eiropas lietu nodaļu. Tās uzdevums — integrācijas procesu koordinācija, likumu atbilstības samērošana ar Eiropas standartiem. Sarunā tika skarti arī tādi perspektīvi jautājumi kā valdības darbs 1998.gada budžeta izstrādāšanā, iespējamā IeM Ieslodzījuma vietu departamenta pārņemšana Tieslietu ministrijas pārziņā.

Anita Gradīna atzina, ka Tieslietu ministrijai patiešām ir ļoti liels darba apjoms un padarīts krietni daudz. Latvija ir tranzīta zeme, tāpēc ļoti svarīgi aktivizēt cīņu pret narkotisko vielu transportēšanu. Šai ziņā pozitīvi vērtējama Krimināllikuma projektā paredzētā kriminālatbildība par šo vielu transportu. Augstā viešņa piebilda, ka ES komisijas locekļi apmeklējuši 15 Eiropas valstu galvaspilsētas un secinājuši: šajās valstīs pastāv dažādas tiesu sistēmas un katra no tām darbojas perfekti.

Vakar Eiropas Savienības komisijas komisārei Anitai Gradīnai bija sarunas arī ar LR iekšlietu ministru Daini Turlo, LR ārlietu ministru Valdi Birkavu, Augstākās tiesas priekšsēdētāju Andri Guļānu, LR ģenerālprokuroru Jāni Skrastiņu un Satversmes tiesas priekšsēdētāja p.i. Aivaru Endziņu.

Tieslietu ministrijas

un “LV” informācija

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Tiekoties ar Tieslietu ministrijas Eiropas Savienības nodaļas vadītāju Mārtiņu Priedīti, valsts sekretāru Aivaru Maldupu un tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču

Pie Satversmes tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Aivara Endziņa, Augstākās tiesas priekšsēdētāja Andra Guļāna, Ģenerālprokurora Jāņa Skrastiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!