• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 14. janvāra noteikumi Nr. 33 "Kārtība, kādā akcīzes nodoklis ieskaitāms Valsts autoceļu (ielu) fondos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.1997., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41936

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.34

Pašvaldību lietu pārvaldes nolikums

Vēl šajā numurā

17.01.1997., Nr. 23

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 33

Pieņemts: 14.01.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 33

Rīgā 1997.gada 14.janvārī (prot. nr.4 9.§)

Kārtība, kādā akcīzes nodoklis ieskaitāms Valsts autoceļu fondā un pašvaldību autoceļu (ielu) fondos

Izdoti saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 5.1 pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā akcīzes nodoklis ieskaitāms Valsts autoceļu fondā un pašvaldību autoceļu (ielu) fondos.

2. Akcīzes nodokļa daļu, kas iekasēta par benzīnu un dīzeļdegvielu, to aizstājējproduktiem un komponentiem un kas saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 5.1 pantu ieskaitāma valsts speciālajā budžetā - Valsts autoceļu fondā (turpmāk - akcīzes nodokļa daļa), Valsts kase pārskaita Valsts autoceļu fondā šādā kārtībā:

2.1. katra mēneša piecpadsmitajā datumā vai nākamajā darbadienā pārskaita 500000 latu avansā;

2.2. atlikušo summu atbilstoši kārtējā mēnesī faktiski iekasētajam naudas līdzekļu daudzumam pārskaita līdz nākamā mēneša desmitajam datumam.

3. Valsts autoceļu fondā ieskaitīto akcīzes nodokļa daļu sadala šādi:

3.1. 50% no akcīzes nodokļa par dīzeļdegvielu, kas izlietota dzelzceļa pārvadājumos, pārskaita valsts akciju sabiedrībai "Latvijas dzelzceļš" saskaņā ar tās deklarāciju par dzelzceļa pārvadājumos faktiski izlietoto dīzeļdegvielas daudzumu kārtējā mēnesī;

3.2. pēc atskaitījumu izdarīšanas valsts akciju sabiedrībai "Latvijas dzelzceļš" atlikušo akcīzes nodokļa daļu sadala šādi:

3.2.1. 27% pārskaita pašvaldību autoceļu (ielu) fondos un izlieto Pašvaldību autoceļu (ielu) fondu paraugstatūtos noteiktajiem mērķiem;

3.2.2. 73% izlieto Valsts autoceļu fonda statūtos noteiktajiem mērķiem un dotācijām pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem lauku apvidos Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

4. Satiksmes ministrija valsts akciju sabiedrībai "Latvijas dzelzceļš", pašvaldību autoceļu (ielu) fondiem un dotācijām pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem lauku apvidos paredzēto akcīzes nodokļa daļu pārskaita piecu dienu laikā pēc tam, kad Valsts autoceļu fondā ir ieskaitīta visa kārtējā akcīzes nodokļa daļa.

5. Pašvaldību autoceļu (ielu) fondiem paredzētā akcīzes nodokļa daļa sadalāma saskaņā ar Satiksmes ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības parakstīto savstarpējās vienošanās protokolu.

6. Pirms valsts budžeta projekta izstrādāšanas Finansu ministrija informē Satiksmes ministriju par nākamajā finansu gadā paredzamo akcīzes nodokļa daļas lielumu.

7. Satiksmes ministrija reizi ceturksnī publicē oficiālajā preses izdevumā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par saņemto akcīzes nodokļa daļu un tās izlietojumu.

8. Pašvaldības reizi ceturksnī iesniedz Satiksmes ministrijā pārskatu par pašvaldību autoceļu (ielu) fondos saņemto līdzekļu izlietojumu.

9. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1995.gada 20.jūnija noteikumus nr.163 "Noteikumi par kārtību, kādā akcīzes nodoklis ieskaitāms Valsts autoceļu fondā un pašvaldību autoceļu (ielu) fondos" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 99.nr.).

Ministru prezidents A.Šķēle

Satiksmes ministrs V.Krištopans

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!