• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nāk "Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - 22. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.1997., Nr. 16/17/18/19/20/21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41879

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa cenu indeksiem

Vēl šajā numurā

15.01.1997., Nr. 16/17/18/19/20/21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nāk “Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — 22.burtnīca

Godātie lasītāji, viena no pēdējām 1996.gada valsts normatīvo aktu burtnīcām pie Jums dodas ar likumiem, kas Saeimā pieņemti no 5. līdz 18.decembrim, un Ministru kabineta dokumentiem — noteikumiem un rīkojumiem —, kas izdoti no 4. līdz 17.decembrim. Likums par Valsts cilvēktiesību biroju nosaka šīs iestādes darbības mērķus un kompetenci. Biroja uzdevumi formulēti astoņos punktos, piemēram: sniegt sabiedrībai informāciju par cilvēktiesībām, izskatīt sūdzības par cilvēktiesību pārkāpumiem, analizēt mūsu valsts tiesību normas, lai noskaidrotu to atbilstību Latvijai saistošiem starptautiskajiem līgumiem, u.c. Saeima ratificējusi līgumu ar Korejas Republiku par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību, kā arī Latvijas pievienošanos starpvalstu konvencijām: par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām, par Eiropas dzīvās dabas un dabisko dzīvotņu aizsardzību, par bakterioloģisko (bioloģisko) un toksisko ieroču izstrādāšanas, ražošanas un uzglabāšanas aizliegšanu un to iznīcināšanu, kā arī Eiropas Padomes Antidopinga konvencijai Nr.135. Grozījumi izdarīti Valsts robežas likumā, Pilsētas domes, rajona padomes un pagasta padomes vēlēšanu likumā, likumos par zemes privatizāciju lauku apvidos, par sociālo palīdzību, par bāriņtiesām un pagasttiesām, par svētku un atceres dienām, par valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās, par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību u.c.

Ministru kabineta izdotajos Apdrošināšanas sabiedrības gada pārskata sastādīšanas noteikumos un to sešos pielikumos norādīts, kā apkopot informāciju par peļņu vai zaudējumiem un naudas plūsmu. Alkoholisko dzērienu marķēšanas noteikumi nosaka ar akcīzes nodokli apliekamo Latvijā ražoto un importēto alkoholisko dzērienu marķēšanas kārtību. Galvenās cirtes noteikumi un Starpcirtes noteikumi izdoti saskaņā ar likumu “Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu”. Tie izstrādāti, lai palielinātu no platības vienības iegūstamās koksnes daudzumu un vērtību, saglabājot mežu kā ekosistēmu. Grozījumi izdarīti Noteikumos par pasažieru regulāro komercpārvadājumu maršrutu atklāšanas, grozīšanas, slēgšanas un atļauju izsniegšanas kārtību, Noteikumos par pabalstu transporta izdevumu kompensēšanai invalīdiem, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, un vairākos citos, kā arī Ministru padomes 1990.gada 26.oktobra rīkojumā nr.169-r — attiecībā uz nelikumīgi represētajām personām. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!