• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK Ekonomikas un finansu komiteja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1997., Nr. 3/4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdībā

Vēl šajā numurā

07.01.1997., Nr. 3/4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Vakar, 6.janvārī, MK Ekonomikas un finansu komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos “Par privatizācijas aģentūras finansēšanas kārtību”. Grozījumi sagatavoti, lai novērstu neprecizitātes un nepilnības pašreiz spēkā esošajos aģentūras finansēšanas noteikumos.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par kārtību, kādā akcīzes nodoklis ieskaitāms Valsts autoceļu fondā un pašvaldību autoceļu (ielu) fondos”. Grozījumi nosaka, ka turpmāk akcīzes nodokļa daļa Valsts autoceļu fondā tiks ieskaitīta divas reizes mēnesī.

Noteikumu projekti, kurus paredzēts izdot Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā

Akceptēti grozījumu projekti likumos “Par LR Zemessardzi” un “Par Aizsardzības spēkiem”. Grozījumi paredz, ka nepieciešamības gadījumā (valsts aizsardzības interesēs) aizsardzības ministrs varēs pagarināt virsnieku, virsdienesta karavīru un Zemessardzes virsnieku maksimālo vecumu aktīvajā dienestā uz laiku līdz pieciem gadiem.

Sakarā ar to, ka Uzņēmumu reģistrs pārņem no Tieslietu ministrijas masu informācijas līdzekļu reģistrācijas funkcijas, akceptēti grozījumu projekti likumos “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem” un “Par LR Uzņēmumu reģistru”.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu”.

Lai novērstu pretrunas esošajos likumdošanas aktos, akceptēts grozījumu projekts likumā “Par nodarbinātību”.

Tāpat akceptēts noteikumu projekts “Par zemes privatizāciju un atsavināšanu LR pilsētās”. Noteikumi regulēs zemes privatizāciju gan kopā ar pašlaik privatizējamu valstij vai pašvaldībai piederošu virszemes objektu, gan zem jau privatizēta objekta saskaņā ar likumu “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”, regulēs zemes atsavināšanu abos augšminētajos gadījumos, zemes privatizāciju gan kopā ar denacionalizējamu, gan zem denacionalizēta virszemes objekta saskaņā ar likumu “Par īpašuma tiesību atjaunošanu uz uzņēmumiem un citiem īpašumiem”, kā arī regulēs zemes privatizāciju, uz kuras atrodas objekti, uz kuriem atjaunotas tiesības saskaņā ar likumu “Par namīpašumu denacionalizāciju LR” un “Par namīpašumu atdošanu likumīgajiem īpašniekiem”.

Lai sekmētu normatīvo aktu, kas reglamentē veselības aprūpes finansēšanas sistēmu, komiteja akceptēja grozījumu projektu Ārstniecības noteikumos.

Akceptētais grozījumu projekts likumā “Par LR 1937.gada Civillikuma ievada, mantojuma tiesību un lietu tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību”. Grozījumi noteiks gadījumus, kuros ēkas vai augļu dārzi uzskatāmi par patstāvīgu īpašuma objektu, kā arī paplašina šo objektu uzskaitījumu.

Piektdien, 3.janvārī, komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos “Par grozījumiem Būvniecības likumā”. Grozījumi izstrādāti, lai precizētu terminus un detalizēti noteiktu būvniecības kārtību. Precizēti tādi termini kā būvatļauja, būve, būvētājs, būvinspektors u.c.

MK Ārlietu un drošības komitejā

Vakar, 6.janvārī, MK Ārlietu un drošības komiteja akceptēja rīkojumu projektu “Par iestāšanos Starptautiskajā atomenerģijas aģentūrā”. Aģentūra darbojas ar mērķi paātrināt un paplašināt atomenerģijas izmantošanu miera, veselības un labklājības veicināšanai visā pasaulē.

Akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Par LR ieceļošanas vīzu izsniegšanas kārtību un valsts robežu šķērsojošu personu kontroli”. Grozījumi papildina un precizē privāto vīzu saņemšanas kārtību personām, kuras ieceļo tranzītkravu saņemšanai vai pavadīšanai, autokravu pārvadātājiem u.c.

MK Valsts un sociālo lietu komitejā

Vakar, 6.janvārī, MK Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja AIDS profilakses centra nolikuma projektu. Paredzams, ka centrs īstenos valsts politiku CIV infekcijas un AIDS epidēmijas ierobežošanas jomā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par vispārizglītojošo skolu direktoru atestāciju”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!