• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Top "LV" starptautisko līgumu burtnīca par satiksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.1997., Nr. 1/2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz sliekšņa. Starp padarīto un padarāmo

Vēl šajā numurā

03.01.1997., Nr. 1/2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Top “LV” starptautisko līgumu burtnīca par satiksmi

Apkopojot 1996.gadā Saeimā ratificētos starptautiskos līgumus, “Latvijas Vēstneša” mazās poligrāfijas apgādā nākusi klajā astotā starptautisko līgumu burtnīca. Iepriekšējā, septītajā, burtnīcā Jūs varējāt iepazīties ar Igaunijas, Latvijas un Lietuvas līgumu par brīvo tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm, kurš stājās spēkā 1997.gada 1.janvārī. Šajā — astotajā — burtnīcā ir mūsu Valsts prezidenta 1996.gadā izsludinātie līgumi, ko Latvijas Republika noslēgusi ar citām valstīm gaisa satiksmes un starptautisko autopārvadājumu jomā, kopumā — 15 līgumi. Tāpat kā iepriekšējās, arī šī burtnīca ir divās daļās: VIIIa — latviešu valodā (44 lpp.) un VIIIb — likumā paredzētajā otras Līgumslēdzējas Puses valodā, atkarībā no tā, kādu starpniekvalodu tā izvēlējusies, angļu vai krievu valodā (40 lpp.).

Vēloties attīstīt gaisa satiksmi ar citām valstīm, noslēgti līgumi ar Beļģijas Karalisti, Baltkrievijas Republiku, Turcijas Republiku un Uzbekistānas Republiku. Tajos noteiktas tiesības veikt satiksmi, tarifu, likumu un noteikumu piemērošanas kārtība, tāpat aviācijas drošības, strīdu izšķiršanas un citi jautājumi.

Starptautiskās autosatiksmes un autopārvadājumu jomā Latvijas Republika noslēgusi līgumus ar Baltkrievijas Republiku, Bulgārijas Republiku, Čehijas Republiku, Itālijas Republiku, Īriju, Krievijas Federāciju, Moldovas Republiku, Spānijas Karalisti, Turcijas Republiku, Ukrainu un Uzbekistānas Republiku. Tajos — pasažieru un kravu pārvadāšanas noteikumi, kā arī citi nosacījumi, kas jāievēro abām Līgumslēdzējām Pusēm.

“Latvijas Vēstneša” abonentus, kam interesē šīs burtnīcas, lūdzam, apliecinot savu abonementu, paziņot redakcijai rakstiski vai pa tālruni, kādas burtnīcas un uz kādu adresi vēlams izsūtīt, un tās par brīvu Jūs nekavējoties arī saņemsit. Pārējie interesenti tās var nopirkt turpat, kur laikrakstu: skat. informāciju avīzes 1.lappuses apakšējā labajā stūrī pie lielās izsaukuma zīmes.

Jūsu “Latvijas Vēstnesis”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!