• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai un Krievijai ir partnerības pamats. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.1997., Nr. 1/2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41749

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienests

Par lielākajiem parādniekiem valsts pamatbudžetā

Vēl šajā numurā

03.01.1997., Nr. 1/2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijai un Krievijai ir partnerības pamats

Pie Valsts prezidenta — Latvijas vēstnieks Krievijā

Vakar, 2.janvārī, pēc Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa uzaicinājuma uz tikšanos Rīgas pilī ieradās Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Krievijas Federācijā Jānis Peters. Sarunas gaitā tika apspriests abu valstu attiecību attīstības līdzšinējais un perspektīvais modelis, kā arī konkretizēts Valsts prezidenta iespējamais brauciens šī gada maijā uz Krieviju — Krasnojarskas novadu, lai apmeklētu Gunta Ulmaņa izsūtījuma vietas un tiktos ar tautiešiem Sibīrijā.

Raksturojot Latvijas un Krievijas attiecības, vēstnieks minēja virkni aizvadītajā gadā notikušo vizīšu un tikšanos, kuru rezultātā panāktas konkrētas vienošanās un parakstīti dokumenti, kas veido stabilu abu valstu attiecību bāzi. Kā piemērus J.Peters minēja satiksmes ministra Viļa Krištopana, kultūras minista Riharda Pīka vizītes Maskavā, Krievijas iekšlietu ministra Anatolija Kuļikova un Federālās robežapsardzības departamenta direktora, ģenerāļa Nikolajeva vizītes Rīgā, kā arī virkni citu piemēru.

“Domāju, ka arī tā sauktā tautas diplomātija atsevišķu biznesmeņu attiecību veidošanā ir devusi savu ieguldījumu. Tādēļ būtu jāturpina tas pozitīvais, kas veidojās vecajā gadā. Runājot par sarežģītākajiem jautājumiem, nav noslēpums, ka kaimiņvalstīm vienmēr bijušas problēmas, tomēr tas nav jāuztver kā ārkārtējas,” piebilda J.Peters.

Sarunas gaitā vēstnieks informēja par iespējamām vizītēm visaugstākajā līmenī, kuras varētu notiks jau šī gada pirmajā pusgadā.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Latvijas vēstnieka ieguldījumu starpvalstu attiecību veidošanā un stiprināšanā un izteica novēlējumu arī šajā gadā tikpat enerģiski iesaistīties ārpolitiskajās aktivitātēs.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!