• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.1996., Nr. 226/227 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41718

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Diplomātija

Vēl šajā numurā

24.12.1996., Nr. 226/227

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ministru kabineta ziņas

Ekonomikas unfinansu komitejā

Ekonomikas un finansu komiteja izskatīja un nosūtīja uz šodienas valdības sēdi grozījumu projektu MK 1995.gada 14.marta noteikumos nr.51 “Par darba samaksu no budžeta finansējamo iestāžu pedagoģiskajiem darbiniekiem”.

Akceptēts un steidzamā kārtībā nosūtīts izskatīšanai uz šodienas Ministru kabineta sēdi Satversmes 81.panta kārtībā izdodamo noteikumu “Par veselības aprūpes finansēšanu” projekts. Noteikumi noteiks iedzīvotāju veselības aprūpes finansēšanas kārtību, ārstniecības pakalpojumu veidus un apjomu, kas šajos noteikumos paredzētajā kārtībā tiks apmaksāts no valsts pamatbudžeta, valsts speciālā veselības aprūpes budžeta un pakalpojuma saņēmēja līdzekļiem.

Akceptēts noteikumu projekts “Par lauksaimniecības skaitīšanu Latvijā”. Noteikumi noteiks kārtību, kādā no 1997. līdz 2001.gadam tiks veidots saimniecību reģistrs un organizēta lauksaimniecības skaitīšana Latvijā. Skaitīšanas programmas ietvaros tiks noteikts saimniecības vispārējais raksturojums, demogrāfiskie un nodarbinātības rādītāji, saimniecības zemju un ūdeņu rādītāji, augkopības un lopkopības rādītāji, lauksaimniecības tehnikas rādītāji un saimniecības nodrošinājums ar būvēm.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par administratora darbības civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu”.

Akceptēts rīkojumu projekts “Par LR Finansu ministrijas Valsts skaitļošanas centra likvidāciju”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par mēneša neapliekamā minimuma apmēru, aprēķinot iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Noteikumi paredz, ka no 1997.gada 1.janvāra neapliekamais minimums tiek noteikts 21 lata apmērā.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu, ar kuru paredzēts pārdot valsts kapitāla daļu Latvijas, Zviedrijas un Somijas kopuzņēmumā “Latvijas mobilais telefons”, izņemot Latvijas valsts radio un televīzijas centram piederošās daļas un valsts kapitāla daļu 5 procentu apmērā no pamatkapitāla, kuras turētājs ir valsts a/s “VEF”.

Akceptētie grozījumu projekti noteikumos “Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas prēmijām un apdrošināšanas atbildības limitiem” un “Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu” paredz, ka tie stāsies spēkā ar 1997.gada 1.maiju.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos “Par grozījumiem MP 1991.gada 24.decembra lēmumā nr.373”. Grozījumi paredz, ka šie noteikumi būs spēkā līdz laikam, kamēr tiks apstiprināta jauna darba samaksas sistēma iekšlietu iestāžu darbiniekiem.

Ārlietu un

drošības komitejā

Vakar MK Ārlietu un drošības komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par pievienošanos 1979.gada konvencijas par robežšķērsojošo gaisa piesārņošanu lielos attālumos protokolam “Par “Kopējās programmas gaisa piesārņojuma izplatībai lielos attālumos novēršanai un novērtēšanai Eiropā “ ilgtermiņa finansēšanu (EMEP)””.

Akceptēts MK rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Moldovas Republikas valdības līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par militārpersonu dienestu gaitas nolikumu”. Tie noteiks militāro vienību komplektēšanas pamatprincipus, dienesta pakāpju piešķiršanu, atņemšanu un paaugstināšanu, iecelšanu amatā, atstādināšanu no tā, atvaļinājumu piešķiršanas kārtību, kā arī militārpersonu tiesības, pienākumus un sociālās garantijas.

Valsts un

sociālo lietu komitejā

Vakar MK Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par augstāko profesionālo kvalifikāciju”. Tie noteiks augstākās profesionālās kvalifikācijas noteikšanas kārtību.

Akceptēts noteikumu projekts “Par Labklājības ministrijas uzraudzībā esošajo narkotiku, psihotropo vielu un prekursoru sarakstiem”. Noteikumu projektā izdalīti četri saraksti. Tajos pēc bīstamības klasificētas jau minētās vielas un preparāti.

Komiteja akceptēja Ekonomikas ministrijas nolikumu.

Akceptēts noteikumu projekts “Par 1997.gadā vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamo plānotā laika periodu”. Paredzams, ka pensijas aprēķināšanai izmantojams pensijas izmaksas laika periods 60 gadu vecumā 18,13 gadi.

Komiteja akceptēja MK rīkojumu projektu, ar kuru Labklājības ministrija nodos Rīgas reģionālo bāreņu patversmi Rīgas Domes īpašumā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!