• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar Saeimā:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.1996., Nr. 223 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

18.12.1996., Nr. 223

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar Saeimā:

3.lasījumā tika pieņemti grozījumi likumos — “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību”, “Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību”, “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās”, “Par bīstamajiem atkritumiem”, “Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem”; 2.lasījumā kā steidzams tika pieņemts likums “Par Eiropas Padomes Antidopinga konvenciju nr.135”

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Rudens sesijas pēdējās sēdes pirmajā dienā — deputāti Andrejs Panteļējevs, Ziedonis Čevers;

Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

Deputāte Ilga Kreituse

Deputātes Aida Prēdele un Ludmila Kuprijanova

Deputāti Antons Seiksts un Ruta Marjaša

Deputāti Māris Rudzītis un Gunta Gannusa

Pie Saeimas priekšsēdētāja — Slokas papīrfabrikas pārstāvji

Vakar, 17.decembrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar privatizējamā uzņēmuma "Slokas celulozes un papīra fabrika" pārstāvjiem. Saeimas priekšsēdētājs tika informēts par traģisko stāvokli, kādā ir nonākuši gandrīz 600 fabrikas strādnieku, kuriem valsts uzņēmums ilgstoši nav izmaksājis darba algu. Fabrikas parādi strādniekiem sniedzas daļēji pat 1994. un 1995.gadā, bet 1996.gadā alga nav maksāta kopš jūlija. Daudzas ģimenes nonākušas uz bada sliekšņa, tām draud izlikšana no dzīvokļa nenokārtoto maksājumu dēļ. Vienlaikus nedz cilvēkiem pašiem, nedz fabrikas arodbiedrībai nav iespējas piedzīt šos parādus tiesas ceļā, jo spēkā esošie likumi liedz vērsties ar šādu prasību pret Privatizācijas aģentūru, kuras parziņā atrodas uzņēmums. Saeimas priekšsēdētājs tika iepazīstināts arī ar vispārējo situāciju Slokas celulozes un papīra fabrikā. Tās darbinieki uzskata, ka fabrika ir spējīga ražot kvalitatīvu produkciju, turklāt par cenām, kas ir ievērojami zemākas, nekā importētajai produkcijai, taču uzņēmums tiekot mākslīgi iznīcināts ārvalstu konkurentu spiediena rezultātā. Šā spiediena izpausme esot arī Latvijas atbildīgo personu nevēlēšanās kapitalizēt fabrikas parādus.

Tikšanās gaitā A.Čepānim tika iesniegtas fabrikas darbinieku vēstules, kā arī konkrēti priekšlikumi iespējamiem grozījumiem likumā "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju", kuru pieņemšanas gadījumā, iesniedzējprāt, pavērtos iespēja atrisināt samilzušās problēmas gan Slokas fabrikā, gan citos privatizējamos vai likvidējamos Latvijas uzņēmumos. Saeimas priekšsēdētājs uzņēmās nodot šos priekšlikumus attiecīgajām Saeima komisijām un Saeimas frakcijām, kā arī personiski sekot šo priekslikumu virzībai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!