• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.1996., Nr. 221/222 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.13

Par Centrālās vēlēšanu komisijas "Instrukcijas par pilsētas domes un pagasta padomes deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu 1997.gada 9.marta vēlēšanām" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

17.12.1996., Nr. 221/222

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ziņas

Ārlietu un drošības komitejā

MK Ārlietu un drošības komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par Latvijas Republikas Zemessardzi”. Grozījumi paredz aizsardzības ministram nepieciešamības gadījumā pagarināt Zemessardzes virsnieku maksimālo vecumu ierindas dienestā uz laiku līdz 5 gadiem.

Akceptētais grozījumu projekts likumā “Par Aizsardzības spēkiem” paredz tiesības aizsardzības ministram nepieciešamības gadījumā līdz pieciem gadiem pagarināt virsnieku un virsdienesta karavīru maksimālo vecumu aktīvajā dienestā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par Latvijas Republikas darba grupu apvienotajās komitejās Latvijas Republikas starptautisko tirdzniecības līgumu un līgumu par tirdzniecisko un ekonomisko sadarbību ietvaros”.

Akceptēts un steidzamā kārtībā nosūtīts uz rītdienas valdības sēdi noteikumu projekts “Par preču izcelsmes kritēriju pagaidu piemērošanu”.

Steidzamā kārtībā uz rītdienas valdības sēdi vēl nosūtīti rīkojumu projekti “Par Latvijas Republikas valdības un Dānijas Karalistes valdības līgumu par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuras ieceļo un uzturas nelikumīgi” un “Par Latvijas Republikas valdības un Dānijas Karalistes valdības līgumu par vīzu režīma atcelšanu”.

Akceptēšanai Satversmes 81.panta kārtībā akceptēts noteikumu projekts “Par Dānijas Karalistes pavalstnieku bezvīzu ieceļošanas kārtību LR”.

Ekonomikas un finansu komitejā

Vakar, 16.decembrī, MK Ekonomikas un finansu komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju”. Noteikumi nosaka nodokļa deklarācijas formu, kura jāaizpilda, sākot ar 1996.gadu, pievienojot tai šā nodokļa pēctaksācijas gada avansa maksājumu aprēķinu.

Akceptēti noteikumu projekti “Par testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju, sertificēšanas un inspicēšanas institūciju pilnvarojuma kārtību reglamentētajā sfērā”, “Par testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju, sertificēšanas institūciju akreditāciju” un “Par kārtību, kādā LR tiek atzīti ārvalstu atbildības novērtēšanas apliecinājumi un apstiprinājumi produktiem, procesiem vai pakalpojumiem”.

Komiteja akceptēja metodisko norādījumu projektu “Par neapdzīvojamo telpu ienākuma vērtības un ar apdzīvojamo māju funkcionāli saistīto palīgēku un palīgbūvju vērtības noteikšanu”. Nosakot pirkuma cenu noteikumos minētajām telpām un būvēm, varēs pievienot koeficientu no 0,8 līdz 1,2.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par zaudējumu atlīdzināšanu mežsaimniecībai sakarā ar meža zemes transformēšanu vai kvalitātes pasliktināšanos”. Noteikumus paredzēts papildināt, iekļaujot punktā, kurš paredz gadījumus, kad zaudējumi netiek atlīdzināti, šādu papildinājumu: “Robežas joslas un valsts militārās aizsardzības būvju ierīkošanai”.

Komiteja akceptēja grozījumu “Par cenu noteikšanu koku izsniegšanai LR”. Grozījumi paredz apstiprinātās koku cenas indeksēt ar 1,45.

Akceptēts noteikumu projekts “Par nacionālo koordinatoru tehniskās palīdzības jautājumos”. Koordinators nodarbosies ar ārvalstu neatmaksājamās palīdzības koordināciju, kā arī nodrošinās efektīvu palīdzības resursu izmantošanu.

Akceptēts un steidzamā kārtībā nosūtīts uz rītdienas valdības sēdi noteikumu projekts “Par darba samaksas sistēmu Valsts ieņēmumu dienesta darbiniekiem”.

Valsts un sociālo lietu komitejā

MK Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par darba grupu administratīvi teritoriālās reformas koncepcijas izstrādāšanai”. Par darba grupas priekšsēdētāju paredzēts iecelt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Anatoliju Gorbunovu.Akceptēts grozījumu projekts MK lēmumā “Par Sociālās apdrošināšanas padomi”. Turpmāk Labklājības ministrijas Valsts sociālās apdrošināšanas departamenta direktores Ināras Bites vietā padomē darbosies labklājības ministrs Vladimirs Makarovs.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!